Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
07:58 | 24/05/2020

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η κοινωνία τις εξελίξεις στη φρικτή επίθεση με βιτριόλι από μία άγνωστη μέχρι στιγμής γυναίκα σε βάρος της 34χρονης το πρωί της Τετάρτης, στην είσοδο των γραφείων της ασφαλιστικής εταιρείας που εργάζεται, επί της οδού Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Σήμερα το απόγευμα η νεαρή γυναίκα αναμένεται να δώσει την πρώτη της κατάθεση στους αστυνομικούς από το Θριάσειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται, εάν και εφόσον το επιτρέψουν οι ιατροί της.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, η 34χρονη μίλησε με τον δικηγόρο της Απόστολο Λύτρα, ο οποίος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αποκάλυψε ότι στη συνομιλία τους η κοπέλα εμφανίστηκε κατηγορηματική ότι δεν τίθεται θέμα ερωτικής αντιζηλίας κι έκανε συνδυαστικές σκέψεις «δείχνοντας» προς την κατεύθυνση που πρέπει να κινηθούν ουν οι έρευνες. Η 34χρονη εστίασε στο σημείο της επίθεσης και στο ότι η δράστις ήξερε πολύ καλά τον χώρο, δηλαδή την ασφαλιστική εταιρεία στην οποία εργάζεται.

 «Η Ιωάννα θεωρεί ότι όποιος έκανε την επίθεση γνώριζε πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στην εταιρεία» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λύτρας, σημειώνοντας ότι αυτό που έγινε «δείχνει εμμονή που μπορεί να μη σχετίζεται με πραγματικά γεγονότα». Ο δικηγόρος της ζήτησε από την 34χρονη να ενημερώσει αμέσως την αστυνομία, γιατί πλέον μιλάμε για ένα διαφορετικό σενάριο, σε σχέση με όσα διακινούνταν μέχρι στιγμής

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, η 34χρονη είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας. Τα μόνα λίγα λόγια που είχαν καταφέρει να αποσπάσουν οι αστυνομικοί ήταν ότι δεν μπορούσε να εξηγήσει ποιος και γιατί το έκανε αυτό, πως όλα συνέβησαν αστραπιαία και ότι το μόνο που πρόλαβε να δει είναι ότι η δράστης φορούσε μαύρα ρούχα, χειρουργική μάσκα, σίγουρα δεν ήταν ξανθιά όπως είπε στους αστυνομικούς και ενδεχομένως φορούσε σκουφί, χωρίς να είναι απόλυτα σίγουρη για το τελευταίο.

"Έχει βαθιά χημικά εγκαύματα σε πρόσωπο, λαιμό και χέρια"

Η διευθύντρια του Τμήματος Πλαστικής στο Θριάσιο Νοσοκομείο, Μαρία Καλοφώνου, μιλώντας το Σάββατο στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ περιέγραψε την κατάσταση της 34χρονης.

«Τα εγκαύματα είναι βαθιά στο πρόσωπο, στον τράχηλο και στα άνω άκρα. Το συνολικό ποσοστό εγκαύματος ήταν περίπου 18% και το βάθος ήταν δυστυχώς στην πλειοψηφία του ολικού πάχους, είχε καεί δηλαδή ολόκληρο το δέρμα. Το πρόσωπό της έχει χημικά εγκαύματα» είπε η κα. Καλοφώνου και διευκρίνισε ότι το Σάββατο η νεαρή γυναίκα υποβλήθηκε σε νέο χειρουργείο διάρκειας τριών ωρών για την κάλυψη των επιφανειών που υπέστησαν βαθιά εγκαύματα. Κατά τη επέμβαση αφαιρέθηκε το καμμένο δέρμα του προσώπου και αντικαταστάθηκε από υποκατάστατο δέρματος. Θα ακολουθήσουν και άλλες χειρουργικές επεμβάσεις.

Η "φυγή" της δράστιδος

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αρχές έχουν σχηματίσει ήδη μία καλή εικόνα για την πιθανή κατεύθυνση διαφυγής της δράστιδος και έχουν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε συγκεκριμένα σημεία. Η γυναίκα αυτή ενδεχομένως γνώριζε άριστα την περιοχή και ακολούθησε ένα μοτίβο διαφυγής που της πρόσφερε κάλυψη από τις υπάρχουσες κάμερες στο σημείο. Ακολούθησε δηλαδή μία διαφυγή μέσα από «τυφλά» στις κάμερες σημεία που μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι και προδίδει προμελέτη στην επίθεσή της.

 Όπως έχουν διαπιστώσει οι αστυνομικοί, η ίδια η κοπέλα τους είπε πως η δράστης αμέσως μετά την επίθεση την ακολούθησε καθώς έτρεχε έξω και διέφυγε από πίσω της. Εάν έστριβε αριστερά από την είσοδο των γραφείων θα την έπιανε αμέσως η κάμερα της διπλανής καφετέριας, ενδεχομένως λοιπόν έστριψε δεξιά προς την Θησέως, εκμεταλλευόμενη την πυκνή δεντροστοιχία και αμέσως μετά πάλι δεξιά προς το παρκάκι της Αγίας Ελεούσας ή προς τα κάτω την Θησέως, με κατεύθυνση το Μοσχάτο.

Οι αστυνομικοί εδράζουν την σκέψη τους αυτή από το γεγονός, ότι αν έστριβε με κατεύθυνση την Αθήνα υπήρχε κάμερα με άριστη οπτική που θα την έπιανε, έχει αναλυθεί και δεν έχει προκύψει τίποτα.

Αντιθέτως, στην κατεύθυνση προς Αγία Ελεούσα και προς Μοσχάτο η δράστης μπορούσε να εκμεταλλευτεί και το γεγονός ότι όλοι οι περίοικοι και οι περαστικοί είχαν στραμμένη την πλάτη του προς την Θησέως και το βλέμμα τους στραμμένο προς το φαρμακείο και το θύμα.

Από αυτά τα σημεία, οι Αρχές αναμένουν να τους παραδοθούν δύο βιντεοληπτικά υλικά από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης εντός του Σαββατοκύριακου ώστε να αναλυθούν ενδελεχώς, με την ελπίδα να προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο για τις Αρχές.

Η Ασφάλεια Καλλιθέας εξετάζει εξονυχιστικά τα βίντεο που έχει ήδη στην κατοχή της από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων που βρίσκονται κοντά στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου σημειώθηκε η επίθεση. Σε ένα από τα βίντεο εμφανίζονται δύο μαυροφορεμένες γυναίκες.

Άρση απορρήτου

Οι καταθέσεις από άτομα του επαγγελματικού και φιλικού της κύκλου συνεχίζονται όπως επίσης αναμένεται άδεια για άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου και των διαδικτυακών της εφαρμογών. Πριν 2-3 χρόνια στον λογαριασμό της στο Facebook έχει εντοπιστεί κάποια έντονη συνομιλία αλλά δεν συσχετίζεται με το πρόσφατο περιστατικό και έτσι η έρευνα θα επικεντρωθεί σε τυχόν πρόσφατα ευρήματα.

Το χρονικό

Η 34χρονη έπεσε θύμα επίθεσης με οξύ από την δράστιδα, που της είχε στήσει καρτέρι, στην είσοδο του κτιρίου των γραφείων της Εθνικής Ασφαλιστικής, όπου εργάζεται, επί της Λ. Θησέως 214, στην Καλλιθέα.

Το περιστατικό συνέβη στις 9 το πρωί στην είσοδο του κτιρίου. Η μαυροφορεμένη γυναίκα είχε στήσει καρτέρι στα σκαλιά που συνδέουν το ισόγειο με το υπόγειο του κτιρίου και όπως όλα δείχνουν ανέμενε το θύμα της να πάει στη δουλειά της για της επιτεθεί. Μόλις η κοπέλα εμφανίστηκε και κινήθηκε προς το ασανσέρ, τότε η άλλη γυναίκα που πετάχτηκε μπροστά της, της πέταξε το οξύ στο πρόσωπο και τράπηκε σε φυγή.

Η κοπέλα σε κατάσταση σοκ και σφαδάζοντας από τους πόνους βγήκε στον δρόμο καλώντας σε βοήθεια και μπήκε σε διπλανό φαρμακείο όπου τις παρασχέθηκαν κάποιες Πρώτες Βοήθειες, ενώ τα ρούχα της έλιωναν πάνω στο σώμα της από το οξύ και έτρεχαν αίματα από το μάτι και το πρόσωπό της. Εκεί φαίνεται πως είπε στην φαρμακοποιό, πως η γυναίκα που της επιτέθηκε, φορούσε χειρουργική μάσκα, δίχως όμως να ειπωθεί κάτι άλλο. Στη συνέχεια, συνάδελφοί της, την μετέφεραν εσπευσμένα με αυτοκίνητο στο "Metropolitan".

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην είσοδο δεν υπάρχει κάμερα, ωστόσο υπάρχουν κάμερες από άλλα σημεία που μπορούν να δείξουν την γυναίκα όταν έφτανε και όταν έφυγε, μετά την επίθεσή της, σε μία προσπάθεια οι Αρχές να φτάσουν στα ίχνη της, όπως επίσης εξωτερικές κάμερες έχουν καταγράψει την κοπέλα την στιγμή που έφτανε στη δουλειά της και όσες σκηνές αλλοφροσύνης ακολούθησαν έξω από το κτίριο μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Τα κίνητρα μέχρι τώρα παραμένουν θεωρητικά άγνωστα, αλλά η μεθοδολογία προδίδει πως είναι προσωπικά και πιστεύουν πως τις επόμενες ημέρες θα πιέσουν την ίδια αλλά και ανθρώπους από τον κύκλο της ενδεχομένως, για να μπορέσουν να μάθουν αυτά που χρειάζονται και να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis