Επίθεση με βιτριόλι: Ξετυλίγει το κουβάρι η ΕΛ.ΑΣ.- Έχει "καθαρή" εικόνα της δράστιδος

ΤΑ ΔΥΟ ΛΑΘΗ ΠΟΥ ΠΡΟΔΙΔΟΥΝ ΤΗ ΔΡΑΣΤΙΔΑ
Επίθεση με βιτριόλι: Ξετυλίγει το κουβάρι η ΕΛ.ΑΣ.- Έχει "καθαρή" εικόνα της δράστιδος

Στενεύει ο κύκλος των υπόπτων και σιγά σιγά οι αρχές πλησιάζουν στην αλήθεια για τους υπεύθυνους πίσω από τη βάναυση επίθεση με βιτριόλι κατά της 34χρονης Ιωάννας έξω από τη δουλειά της στην Καλλιθέα.

Η 34χρονη υπεβλήθη το Σάββατο σε νέα χειρουργική επέμβαση. Οι αστυνομικοί θα της δώσουν τον χρόνο ώστε να συνέλθει και στη συνέχεια αν κριθεί αναγκαίο θα την επισκεφτούν ξανά στο νοσοκομείο. Αυτό που αναζητούν είναι το "λάθος" που ίσως να έχει κάνει η δράστις το πρωινό της 20ης Μαϊου, το οποίο θα οδηγήσει στον εντοπισμό της. Στο πλαίσιο των ερευνών, ψάχνουν να διαπιστώσουν εάν υπάρχει και ηθικός εκτός από φυσικός αυτουργός.

Το Σάββατο η αστυνομία απέκτησε μία πιο καθαρή εικόνα της γυναίκας που φέρεται να πέταξε το βιτριόλι από υλικό κάμερας ασφαλείας που παραδόθηκε στις αρχές. Στο βίντεο η εν λόγω γυναίκα φαίνεται να φορά στο πρόσωπο μάσκα, μπεζ ζακέτα και γάντια. Φέρει σακίδιο στην πλάτη και να κρατά κάτι στο χέρι της - ένα μπλε δοχείο - που πιθανότατα περιείχε το βιτριόλι.


Πιο καθαρή εικόνα της φερόμενης ως δράστιδας έχει καταγραφεί από κάμερα υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στο σημείο, όπου την περίμενε το ταξί, με το οποίο διέφυγε, αμέσως μετά την επίθεση με το βιτριόλι, επί της λεωφόρου Θησέως, στο ύψος της Αγίας Ελεούσας.

Τα δύο λάθη που προδίδουν τη δράστιδα

Δύο στυλιστικές επιλογές φαίνεται να είναι τα μεγάλα λάθη της δράστιδος της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα που δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τις Αρχές στη άκρη του νήματος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο του Star, την ημέρα της επίθεσης με 30 βαθμούς Κελσίου η γυναίκα που επιτέθηκε στην Ιωάννα, φορούσε καμπαρντίνα και παπούτσια πλατφόρμες. Μία αμφίεση που τράβηξε την προσοχή, προσέλκυσε βλέμματα, χωρίς, βέβαια, να περιμένει κάποιος τι ετοιμαζόταν να κάνει και τελικά έπραξε η εν λόγω γυναίκα.

Και αυτά τη στιγμή που οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. περνούν από κόσκινο αρχεία και επικοινωνίες της 34χρονης τόσο στο Facebook όσο και στο Instagram.

Οι περιπτώσεις που εξετάζονται

Τα πιο πρόσφατα και σημαντικά στοιχεία που έχουν στην διάθεσή τους οι Αρχές είναι τα εξής: Έχουν εικόνες από κλειστά κυκλώματα της περιοχής με γυναίκες που προσομοιάζουν στην περιγραφή που είχε δώσει η Ιωάννα, όμως δεν ταυτίζονται απόλυτα με την περιγραφή. Αυτές οι περιπτώσεις έχουν μπει σε μία διαδικασία συνδυαστικών αναλύσεων από εικόνες και μαρτυρίες που συγκλίνουν σε τρεις περιπτώσεις.

Δηλαδή περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με αυτοκίνητο, περίπτωση ύποπτης με απομάκρυνση από το σημείο με ταξί κλπ. Η περίπτωση με το ταξί που πιθανότατα είναι η γυναίκα με την μπεζ ζακέτα, έχει ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού φαίνεται από την προηγούμενη ημέρα να έχει γίνει κλήση από καρτοτηλέφωνο και από συγκεκριμένη περιοχή ενδιαφέροντος που συνδυάζεται με ένα από τα 5 ύποπτα πρόσωπα που παραμένουν στο κάδρο.

Η κλήση και η εταιρεία ραδιοταξί έχουν εντοπιστεί και έχουν οι Αρχές στην διάθεσή τους την ηχογραφημένη κλήση, στοιχείο πολύ σημαντικό και κρίσιμο για μελλοντική χρήση και ενδεχόμενη ταυτοποίηση μέσω εργαστηριακής ανάλυσης με τυχόν ύποπτη που μπορεί να προκύψει, ενώ αναμένεται να καταθέσει και ο οδηγός.

Εν ολίγοις, το ταξί συγκεντρώνει αρκετό ενδιαφέρον για τις Αρχές αφού φαίνεται να έχει χρησιμοποιηθεί πλέον της ημέρας που σημειώθηκε η επίθεση, άρα θα μπορούσε να συσχετίζεται με τυχόν προηγούμενη απόπειρα ή κατόπτευση του χώρου.

Εν τω μεταξύ, οι αστυνομικοί συνεχίζουν να συλλέγουν μαρτυρίες από άτομα που γνωρίζουν την 34χρονη.
 

Πηγές: news247.gr, enikos.gr

 

Διαβάστε επίσης: Επίθεση με βιτριόλι: Ο πρώην σύντροφος της 34χρονης εργαζόταν σε εταιρεία με χημικά