Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 22/05/2019

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του 36χρόνου ο οποίος συνελήφθη για την καταδρομική επίθεση, μελών του Ρουβίκωνα, με μπογιές και καπνογόνα στο περιστύλιο της Βουλής.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 36χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για φθορά ιστορικού μνημείου. Ο 36χρόνος παραπέμφθηκε ενώπιον ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Τρίτης μέλη του Ρουβίκωνα πέταξαν μπογιές στο κτίριο της Βουλής. Συγκεκριμένα, στις 14.00 ομάδα περίπου 30 ατόμων, ανέβηκε από την Όθωνος, πέρασε τα κάγκελα και από τα σκαλιά πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, βγήκε στο προαύλιο, απέναντι από την κεντρική είσοδο της Βουλής.

Οι δράστες πέταξαν μπουκάλια με κόκκινη μπογιά και καπνογόνα. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές αλλά οι τέσσερις απ’ αυτούς αφέθηκαν ελεύθεροι και μόνο ο 36χρονος συνελήφθη.

[custom:google-ads]

Τρίτη φορά Ρουβίκωνας

Ήταν η τρίτη φορά που ο Ρουβίκωνας έκανε την… εμφάνισή του στη Βουλή.

Η πρώτη φορά ήταν τον Απρίλιο του 2015, όταν μέλη της αναρχικής ομάδας έκαναν «ντου» στο προαύλιο της Βουλής και σήκωσαν πανό στο περιστύλιο υπέρ των «πολιτικών κρατουμένων», όπως ανέφεραν. Είχαν επίσης ζητήσει την κατάργηση του «τρομονομόμου» και ζητούσαν την αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού και συγγενικών προσώπων μελών της οργάνωσης Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς.

Η δεύτερη «επίσκεψη» που έκανε ο Ρουβίκωνας στη Βουλή ήταν τον Ιούλιο του 2017, για την υπόθεση της (άδικης όπως τελικά έκρινε το δικαστήριο) παράνομης κράτησης της Ηριάννας και του Περικλή. Και τότε, περίπου 30 άτομα είχαν αιφνιδιάσει τους αστυνομικούς από τη Βασιλίσσης Σοφίας και έφτασαν έως την είσοδο του Κοινοβουλίου. Είχαν πετάξει τρικάκια και σήκωσαν και εκείνη τη φορά πανό στο περιστύλιο. Είχαν γίνει συλλήψεις αλλά μετά από συνεννόηση του Νίκου Βούτση και τον τότε υπουργό Προστασίας του Πολίτη, είχαν αφεθεί ελεύθεροι.

newsit.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis