Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:35 | 12/12/2014

 

Αυτονομιστές αντάρτες σκότωσαν έναν κενυάτη αστυνομικό και τραυμάτισαν πολύ σοβαρά δύο συναδέλφους του, όταν πραγματοποίησαν επίθεση στο στρατόπεδο της αστυνομίας στην παράκτια κομητεία Κιλίφι στην Κένυα ανακοίνωσε σήμερα ανώτερος τοπικός αξιωματούχος.

Ο Άλμπερτ Κόμπια, ο επίτροπος της κομητείας, δήλωσε ότι οι δράστες κρατώντας μαχαίρια εισέβαλαν αργά χθες βράδυ σε στρατόπεδο της αστυνομίας στην περιοχή Μουαναμουίνγκα, σκοτώνοντας τον δεκανέα υπηρεσίας, αρμόδιο για την ασφάλεια του στρατοπέδου και τραυματίζοντας άλλους δύο.

Το Κιλίφι, στις όχθες του Ινδικού Ωκεανού, απέχει περί τα 55 χλμ. βορειοανατολικά της Μομπάσας, που είναι δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Κένυας και σημαντικό λιμάνι της ανατολικής Αφρικής.

«Κάποια όπλα εκλάπησαν. Έχουμε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών», δήλωσε ο Κόμπια. «Πιστεύουμε ότι εμπλέκεται η MRC», η εκτός νόμου αυτονομιστική οργάνωση «Ρεπουμπλικανικό Συμβούλιο της Μομπάσας» που επιδιώκει τον έλεγχο της παράκτιας περιοχής επικαλούμενη τις δεκαετίες εγκατάλειψης της περιοχής από την κυβέρνηση, πρόσθεσε.

Ο Ραντού Νζάι, γενικός γραμματέας της MRC απέρριψε την κατηγορία: «Δεν γνωρίζουμε τίποτε για καμιά επίθεση. Ως συνήθως, η κυβέρνηση μας χρησιμοποιεί ως αποδιοπομπαίους τράγους, κατηγορώντας μας και γι αυτό».

Η MRC υπέστη μεγάλες απώλειες κατά τις επιχειρήσεις καταστολής που διεξήγαγε η κυβέρνηση το 2012 και το 2013. Πριν από εκείνη την περίοδο, είχε πραγματοποιήσει αρκετές βίαιες επιθέσεις στην περιοχή.

Φέτος, η παράκτια λωρίδα της Κένυας πλήττεται συχνά από επιθέσεις με χειροβομβίδες και πυροβόλα όπλα, οι οποίες αποδίδονται στη δράση ισλαμιστών σεμπάμπ από τη γειτονική Σομαλία. Οι επιθέσεις, έχουν προκαλέσει σημαντική μείωση του τουρισμού, ο οποίος αποτελεί στυλοβάτη της τοπικής οικονομίας και σημαντική πηγή ξένου συναλλάγματος

 

newsbeast.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis