Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:15 | 20/05/2019

Νέες λεπτομέρειες έρχονται στη δημοσιότητα, από την αιματηρή επίθεση σε 29χρονο, που συμμετείχε στη εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

Ο άντρας δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι από τέσσερα άτομα που φέρεται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομιστεί στο νοσοκομείο.

Η επίθεση στον 29χρονο: Τον μαχαίρωσαν τέσσερις φορές

Ο 29χρονος άντρας βρισκόταν στην οδό Χαλκέων, όταν αναγνωρίστηκε από άτομα τα οποία περιφρουρούσαν υπό κατάληψη χώρου της οδού Σιατίστης. Σύμφωνα με κατάθεση αυτόπτων μαρτύρων, 10 άτομα άρχισαν να κινούνται εναντίον του 29χρονου, ο οποίος άρχισε να τρέχει προς την Εγνατία, όπως αναφέρει το thestival.

[custom:google-ads]

Προσπαθώντας να γλιτώσει, μπήκε σε πρακτορείο. Τέσσερα άτομα μπήκαν μέσα στο κατάστημα, ενώ ένας στάθηκε στην είσοδο. Αρχικά του επιτέθηκαν με καρέκλες και άλλα αντικείμενα και ο 29χρονος προσπαθούσε να αμυνθεί. Μάλιστα, κινήθηκε πίσω από τον γκισέ για να προστατευτεί.

Οι δράστες τον εγκλώβισαν και ένας από αυτούς του επιτέθηκε με μαχαίρι. Ο άντρας μαχαιρώθηκε τέσσερις φορές, τρεις στην πλάτη και μία στο χέρι.

Δύο συλλήψεις για την επίθεση

Αμεσα στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.. Δύο από τους δράστες της επίθεσης βρίσκονταν εντός του πρακτορείου και μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί άρχισαν την καταδίωξη του ενός, ο οποίος συνελήφθη στην οδό Χαλκέων. Ο άλλος δράστης, που όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια έβγαλε μαχαίρι, επέστρεψε στο σημείο για να συμπαρασταθεί στον συνεργό του και συνελήφθη.

Αστυνομικός της ομάδα ΔΙ.ΑΣ. βρήκε κοντά στον χώρο του επεισοδίου το μαχαίρι της επίθεσης.


Αστυνομία σε δρόμο της Θεσσαλονίκης


Ο 29χρονος δήλωσε με βεβαιότητα πως οι δύο συλληφθέντες συμμετείχαν στην επίθεση. Το βίντεο από κλειστό κύκλωμα ασφαλείας, που κατέγραψε την επίθεση, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στο αστυνομικό τμήμα Λευκού Πύργου και από εκεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Προς το παρόν, άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τους υπόλοιπους δράστες της επίθεσης.

[custom:google-ads]

Το κίνητρο της επίθεσης

Οπως αναφέρει το thestival, ο 29χρονος συμμετείχε σε πορείες διαμαρτυρίας που πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πέρυσι το καλοκαίρι, από την Ακομμάτιστη Αυτοοργάνωση Ελλήνων Πατριωτών.

Το πρόσωπό του και η δράση του ήταν γνωστά στον αντιεξουσιαστικό χώρο της Θεσσαλονίκης. Το κίνητρο της επίθεσης είναι ιδεολογικοπολιτικό. Πηγές της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης επιβεβαιώνουν ότι οι δύο συλληφθέντες ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο.


Πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Το θύμα της επίθεσης σε πορεία κατά της συμφωνίας των Πρεσπών

Πηγή: iefimerida.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis