Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:44 | 28/08/2017

Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο. Για πολλοστή φορά να πούμε  ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης  δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί  σχηματισμοί.

Πριν λίγη ώρα αναρτήσαμε μια ανακοίνωση για το θέμα της επίθεσης στον ΔΟΛ. Διαπιστώσαμε συντομα  ότι είχε τρέξει αρκετό νερό  στο αυλάκι. Υπάρχει πάντα κάτι χειρότερο που μπορεί να συμβεί στον βάλτο της εξουσίας. Είδαμε  ότι ο Δ.Ο.Λ. (συνεχίζοντας και με τον Μαρινάκη τον ρόλο που είχε για δεκαετίες στην Ελλάδα)  με ανακοίνωσή του έδωσε μια νέα διάσταση στον τραγέλαφο καταγγέλοντας ότι Σύριζα ήξερε «με εσωτερική πληροφόρηση» τους «πραγματικούς ενόχους» (δηλαδή εμάς) και μάλλον «του ξέφυγε κατα λάθος». Είναι μοναδικός ο τρόπος που τα νούμερα τους κράτους και της δημοσιογραφίας παράγουν λάσπη και fake news απο το κενό. Είναι εντυπωσιακό πόσο ο Σύριζα, η ΝΔ και οι κολαούζοι του Τύπου γίνονται ένα αξεδιάλυτο σύνοθύλευμα. Η φαιδρότητα τους μέσα στους ανταγωνισμούς τους δεν θα πρέπει να μας αποσπά απο το γεγονός ότι αυτος ο εσμός καθορίζει τον τρόπο και τους όρους με τους οποίους ζούμε...

Το αρχικό κείμενο που αναρτήσαμε:

«Μέχρι τώρα είχαμε συνηθίσει η κατασταλτική/αντιαναρχική τακτική της δεξιάς να είναι άναρθρες κραυγές, ωμά ψέματα και συκοφαντίες εμφυλιοπολεμικής αισθητικής της δεκαετίας του 50. Ο Σύριζα από την άλλη έκανε πράξεις, έκλεινε κοινωνικούς χώρους και καταλήψεις  σιωπηλά και μεθοδικά φορώντας την ίδια ώρα το καλό του, «κινηματικό»  χαμόγελο και ρητορεύοντας περί δικαιωμάτων.

Και είναι λογικό. Η πελατεία του Σύριζα είναι σε μεγάλο βαθμό προοδευτικός κόσμος που συμμετείχε ή είδε θετικά τους κοινωνικούς αγώνες της μνημονιακής περιόδου. Η πελατεία της δεξιάς πάλι είναι το φοβικό κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, αυτοί που τριπλοκλειδώνουν μετά από κάθε δελτίο ειδήσεων, ενώ υπάρχει και αυτό το 6-7% που πρέπει να επαναπατριστεί απο την Χρυσή Αυγή. Το κάθε μαγαζί φτιάχνει τη βιτρίνα του ανάλογα την πελατεία που διεκδικεί.

Μέχρι που προχθές είδαμε το μεγαρο Μαξίμου να μας κατηγορεί ότι εμείς επιτεθήκαμε στα παλιά γραφεία του ΔΟΛ στην Οδό Μιχαλακοπούλου στο Παγκράτι ενώ όχι μόνο δεν είχαμε αναλάβει κάποια ευθύνη, αλλά  την είχαν αναλάβει άλλοι αγωνιστές με κείμενό τους στο Indymedia. Για πολλοστή φορά να πούμε ότι ο Ρουβίκωνας αναλαμβάνει πάντα, άμεσα, την ευθύνη των ενεργειών του, αυτό αν μη τι άλλο το έχουμε αποδείξει και στον πιο κακόπιστο. Για πολλοστή φορά να πούμε  ότι ο Ρουβίκωνας είναι μέρος ενός ευρύτερου αντιεξουσιαστικού πολιτικού πεδίου στο οποίο, τις ίδιες αρχές άμεσης, αδιαμεσολάβητης  δράσης με εμάς εφαρμόζουν πολλοί άλλοι πολιτικοί  σχηματισμοί.

Το μόνο ενδιαφέρον είναι γιατί έγινε αυτή η μετάλλαξη στην προπαγάνδα του Σύριζα. Ηταν ένα μεμονωμένο λάθος; Ετοιμάζουν κάτι; Θέλει ο σύριζα να διεμβολίσει τη ΝΔ στα ταγματασφαλίτικα κοινά;  Αλλά και η δεξιά, που σχεδόν μας κατηγόρησε ότι πνίξαμε στο αίμα το κοινοβούλιο στην παρέμβασή μας με φειγ βολάν στο προαύλιό της, τώρα έγινε φάρος λογικής και κατηγορεί τον σύριζα πoυ  κατασκευάζει fake news για εμας. Να θέλουν κι αυτοί να διεμβολίσουν τον κόσμο που κάποτε συγκρούονταν με την εξουσία;

Αβυσος η ψυχή των καθεστωτικων.

 

Το μόνο ίσως που θα είχαμε να προτείνουμε στο Σύριζα είναι να κάνει μα επερώτηση στη βουλή, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για το θέμα του Ρουβίκωνα... Δεν πειράζει που κυβέρνηση θα κάνει επερώτηση σε αντιπολίτευση. Για τα μάτια του κόσμου είναι άλλωστε όλοι αυτοί οι διαχωρισμοί».

athens.indymedia.org

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis