Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:22 | 23/03/2017

Μία ανθρώπινη απώλεια συνεπάγεται την απαρχή μίας μεγάλης τραγωδίας. Ο αστυνομικός Κέιθ Πάλμερ έχασε τη ζωή του από το μαχαίρι του τζιχαντιστή Khalid Masood, έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο. Η απώλειά του, όπως και των άλλων δύο θυμάτων, σκόρπισε θλίψη και οργή. Στην περίπτωσή του, όμως, άνοιξε ο δρόμος για τον Γολγοθά μίας οικογένειας. Μίας γυναίκας που έμεινε χήρα και ενός μικρού παιδιού, μόλις πέντε ετών, που ρωτά γιατί δεν επέστρεψε στο σπίτι ο μπαμπάς του.

Ο 48χρονος αστυνομικός αφήνει πίσω του μία κορούλα μόλις πέντε ετών και τη σύζυγό του. Μία απώλεια που θα στιγματίσει τη ζωή τόσο της γυναίκας, όσο και του παιδιού. Ενός παιδιού που σε λίγα χρόνια θα μάθει και θα συνειδητοποιήσει την αλήθεια για το πώς έχασε τον πατέρα του. Για το πώς το μίσος, τού στέρησε ένα εντελώς διαφορετικό μέλλον.

Πένθος και στην Τσάρλτον

Στο πένθος βυθίστηκε και η οικογένεια της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσάρλτον, καθώς ο Κέιθ Πάλμερ ήταν φανατικός και γνωστός οπαδός της. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση της οικογένειάς του: «Ο Κέιθ θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας αφοσιωμένος μπαμπάς και σύζυγος. Ένας αγαπημένος γιος, αδερφός και θείος. Ένας μεγάλος υποστηρικτής της Τσάρλτον. Απολάμβανε τη δουλειά του και ήταν περήφανος που ήταν αστυνομικός, λειτουργώντας με γενναιότητα και κουράγιο. Ένας φίλος που όλοι θα ήθελαν να έχουν. Θα μας λείψει πολύ. Τον αγαπάμε τόσο πολύ. Οι φίλοι του και η οικογένειά του είμαστε σοκαρισμένοι από την απώλειά του και ζητάμε να μας επιτρέψουν να θρηνήσουμε με ειρήνη».

Πάνω από 150.000 λίρες για την οικογένεια του αστυνομικού

Την ίδια στιγμή, σε ειδικό site συγκέντρωσης χρημάτων, συγκεντρώθηκαν πάνω από 150.000 λίρες, μέσα σε ένα 24ωρο, για την οικογένεια του Κέιθ Πάλμερ. Την πρωτοβουλία πήρε η Μητροπολιτική Αστυνομία, στοχεύοντας στη συγκέντρωσε 200.000 λιρών. Όπως φαίνεται, ωστόσο, το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα ξεπεράσει κατά πολύ τις προσδοκίες, καθώς οι Βρετανοί και όχι μόνο, έχουν συγκλονιστεί από την υπόθεση του Λονδίνου.

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis