Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:32 | 07/03/2015

Συνεχίστηκαν και χθες οι ενδοκυβερνητικοί τριγμοί με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης στο ζήτημα της αντιμετώπισης των μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα.

Η εν αναμονή (καθώς δεν έχει ορκιστεί ακόμη) αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου πέρασε στην αντεπίθεση, επικεντρώνοντας τα πυρά της εναντίον του συνάδελφου της, αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση. Η κυρία Χριστοδουλοπούλου απέρριψε τον ισχυρισμό του κ. Πανούση, ο οποίος είχε δείξει ως υπεύθυνες για το μπάχαλο που προέκυψε δύο συμβούλους της αναπληρώτριας υπουργού. “Δεν μπορεί να είναι βάσιμος ο ισχυρισμός ότι ένας υποστράτηγος της αστυνομίας βγάζει διαταγή κατόπιν προφορικής υπαγόρευσης συνεργάτη μου, χωρίς να την περνάει από την ιεραρχία της αστυνομίας. Αυτό είναι, αν όχι παράδοξο, τουλάχιστον παράλογο”, δήλωσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.
Περισσότερο αιχμηρή υπήρξε η αναπληρώτρια υπουργός σε σημείωμα το οποίο ανέβασε σε διαδικτυακό χώρο “εσωτερικού διαλόγου”, στη “Λίστα δικαιωμάτων” του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί σημειώνει μεταξύ άλλων ότι “μετά από τόσες ημέρες χαράς και αισιοδοξίας, σήμερα (σ.σ. προχθές) ένιωσα μεγάλη απογοήτευση, όπως όντας στην αντιπολίτευση απολογιόμαστε σε κάθε πικραμένο...”. Τονίζει ότι “η διεκδίκηση της ιδεολογικής ηγεμονίας θέλει κότσια και πολιτικό σχέδιο” και αποκαλύπτει πως “δεν είχαμε ποτέ συμφωνήσει με τον Πανούση για την πολιτική που θα εφαρμόσουμε στους εισερχόμενους στα σύνορα. Αυτό έδωσε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν θεωρίες συνωμοσίας. Το γεγονός ότι ο Νίτσας δεν ενημέρωσε τον Πανούση για τη διαταγή, ότι οι συνοριοφύλακες ανέδειξαν το θέμα με πολιτικό μανιφέστο και ο Σαμαράς έδρασε ακαριαία, οδήγησε να επικεντρωθεί η κριτική στη διαδικασία και να αφεθεί ανυπεράσπιστη η ουσία”. Συνεχίζει αναφέροντας πως “όσοι τόσες ημέρες ήταν άφωνοι με την πολιτική μας, βρήκαν την ευκαιρία να ουρλιάξουν. Δεν θα τους περάσει όμως. Αυτή η πολιτική θα ολοκληρωθεί και ελπίζω, όταν με το καλό αποκτήσω τις αρμοδιότητες, να οριοθετήσω το πεδίο της ευθύνης μου, ώστε ούτε να απολογούμαι για την πολιτική των άλλων, ούτε να με πνίγουν τα απόνερά τους”.
Το Μέγαρο Μαξίμου επιχείρησε χθες να κλείσει το ζήτημα με σύσκεψη την οποία συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, πολιτικός προϊστάμενος των δύο αναπληρωτών υπουργών, στην οποία συμμετείχαν και οι κ. Πανούσης και Χριστοδουλοπούλου. Σ’ αυτήν έγινε μια πρώτη συζήτηση για τον καθορισμό των αρμοδιοτήτων γύρω από τα μεταναστευτικά θέματα. Όπως προέκυψε από τη σύσκεψη, “για ό,τι είναι πολιτική υπηρεσία και δεν εμπλέκεται η αστυνομία, η αρμοδιότητα θα είναι της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, δηλαδή για την Υπηρεσία Ασύλου, την Αρχή Προσφυγών και την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής”.
Ν.Η.

 

makthes.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis