Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:44 | 18/06/2020

Παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των δύο υπουργείων, παραδόθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Νικηφόρο Δράμας του Δήμου Παρανεστίου από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφoρών στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ένα από τα πιο σύγχρονα σωφρονιστικά καταστήματα, όσον αφορά τις κτιριακές υποδομές του.

Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής στο χαιρετισμό του υπογράμμιζε ότι «σίγουρα θα ήταν καλύτερα να εγκαινιάζαμε σχολεία κι όχι φυλακές» ωστόσο συμπλήρωσε ότι το νέο σωφρονιστικό κατάστημα που παραδίδεται αποτελεί ένα σημαντικό έργο που θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των φυλακών, προσφέροντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στους κρατούμενους. Το συνολικό κόστος κατασκευής των φυλακών Νικηφόρου, όπως ανέφερε, άγγιξε τα 25 εκατομμύρια ευρώ και καταλαμβάνει συνολική έκταση 20.000 τ.μ. ενώ διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές που επιβάλλεται να έχει ένα σωφρονιστικό κατάστημα.

Τόνισε ακόμα ότι χρειάστηκε να ξεπεραστούν αρκετά προβλήματα «προκειμένου να φτάσουμε σήμερα στην παράδοση του έργου αλλά σημασία δεν έχει να κοιτάμε το παρελθόν αλλά το μέλλον και σε όσα μπορούμε και πρέπει να επιτύχουμε. Ο κόσμος θέλει αποτελέσματα, υλοποίηση των δεσμεύσεων και όχι πισωγυρίσματα στο χθες», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Λ. Οικονόμου: Οι πρώτες φυλακές που παραλαμβάνονται

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου παραλαμβάνοντας τις νέες φυλακές υπογράμμισε ότι "αποτελούν το πρώτο έργο, το πρώτο κτιριακό συγκρότημα, που παραλαμβάνεται από το υπουργείο μετά την ανάθεση των σωφρονιστικών καταστημάτων από το υπουργείο Δικαιοσύνης". Σημείωσε πως πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, από τα καλύτερα που διαθέτει σήμερα η χώρα το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην υλοποίηση της νέας σωφρονιστικής πολιτικής της κυβέρνησης που στόχο έχει να προετοιμάζει τους τροφίμους να έχουν μια ομαλή κοινωνική ένταξη παρέχοντάς τους κάθε δυνατή υποστήριξη που χρειάζονται.

Βασίλης Λωλίδης

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis