Επίσκεψη Αμερικανών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα για θέματα δασοπυρόσβεσης

ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Επίσκεψη Αμερικανών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα για θέματα δασοπυρόσβεσης

Επαφές με ειδικούς από τις ΗΠΑ και με σκοπό την βελτίωση της τεχνογνωσίας και της εκπαίδευσης επιδιώκει το ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα, με πρωτοβουλία του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα, που αναζητά τέτοιου είδους συνεργασία ειδικά από περιοχές των ΗΠΑ που πλήττονται ετησίως από καταστροφικές πυρκαγιές και έχουν τεράστια εμπειρία πάνω στο ζήτημα.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο τριών Αμερικανών εμπειρογνωμόνων σε θέματα δασοπυρόσβεσης επισκέφτηκε σήμερα και θα παραμείνει έως τις 17 Ιανουαρίου στη χώρα μας, μετά από προηγηθείσες επαφές της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την αμερικανική πλευρά.

Στη διάρκεια της επίσκεψης τους θα έχουν συναντήσεις με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, καθώς και με ανώτατα στελέχη του Σώματος.

Επίσης θα επισκεφθούν δομές και υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες συνεργασίας του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος με αντίστοιχων αρμοδιοτήτων υπηρεσίες και φορείς των Η.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα στο news247.gr