Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:44 | 29/03/2017

Exτές, Τρίτη (28/3/2017), το ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με Ομάδα Εργασίας του, αποτελούμενη από το μέλος του ΔΣ της ΕΑΥΘ Αγγελίδη Παναγιώτη, τους αντιπροσώπους ΠΟΑΣΥ Αντωνόπουλο Δημήτριο, Νικολακούδη Νικόλαο και Χατζίκο Γεώργιο, και τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Σταμούλη Νικόλαο, Ταουσανίδη Νικόλαο, Χατζή Θεόδωρο, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα και στο Τμήμα Ασφαλείας Χαριλάου, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτά από κάθε άποψη και να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για τα προβλήματά τους.

Από άποψη ωραρίων εργασίας, όπως πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε η υπηρεσία ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση, όπως προβλέπεται από τον ισχύοντα Κανονισμό (άρθρο 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01), αλλά δυστυχώς με την επίκληση των ΕΚΤΑΚΤΩΝ και απρόβλεπτων ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ, πολλές φορές μεταβάλλεται η ανακοινωθείσα υπηρεσία, με αποτέλεσμα τη δημιουργία προβλημάτων στην υπηρεσιακή και οικογενειακή ζωή των συναδέλφων μας.

Σίγουρα τα διάφορα αστυνομικά μέτρα τάξης και ασφαλείας, ιδίως στις αθλητικές εκδηλώσεις, που είναι κατά κύριο λόγο προγραμματισμένες και γνωστές, δεν αποτελούν και ΔΕΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και γι’ αυτό θα πρέπει οι προϊστάμενες Διευθύνσεις Αστυνομίας και Ασφαλείας Θεσσαλονίκης να φροντίσουν για την πιστή τήρηση των νόμων και την έγκαιρη έκδοση των διαταγών τους για τη λήψη των μέτρων από τα Τμήματά τους.

Δυστυχώς όμως, από πλευράς αστυνόμευσης η εποχούμενη περιπολία του Αστυνομικού Τμήματος Χαριλάου είναι κοινή με τις περιπολίες των Α.Τ. Ανάληψης και Καλαμαριάς, με αρνητικό αποτέλεσμα σε βάρος όλων μας, αφού στην ουσία ένα περιπολικό τάξης καλύπτει τους γεωγραφικούς τομείς τριών (3) Αστυνομικών Τμημάτων (Χαριλάου, Ανάληψης, Καλαμαριάς), κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Είναι σίγουρο ότι βάσει των νέων διατάξεων του π.δ. 7/2017 για την αναδιάρθρωση-αναδιάταξη των Υπηρεσιών της Θεσσαλονίκης θα δημιουργηθεί και θα γίνει η συγχώνευση με τα Α.Τ. και Τ.Α. Ανάληψης αντίστοιχα και η στέγαση της «νέας» υπηρεσίας θα γίνει στο υφιστάμενο κτίριο του ΑΤ Χαριλάου.

Ελπίζουμε αυτό βέβαια να έχει θετικά και μόνο αποτελέσματα.

Τέλος, κάθε Δευτέρα η λειτουργία της λαϊκής αγοράς στην οδό ακριβώς μπροστά από την οικεία Αστυνομική υπηρεσία δημιουργεί τεράστιες δυσλειτουργίες, για πολλές ώρες, αφού τα περιπολικά δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα Τμήμα και είναι κάτι που θα πρέπει άμεσα να σταματήσει με τη συμβολή βέβαια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Το Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis