Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:46 | 05/04/2017

Σήμερα, Τρίτη (04/04/2017), το  ΕΚΑ Θεσσαλονίκης με Ομάδα Εργασίας του, αποτελούμενη από τον Ειδικό Γραμματέα της ΠΟΑΣΥ Παπαδάκη Θεόφιλο, τον Αναπληρωτή Ταμία της ΠΟΑΣΥ Φέτκο Σταύρο, τα μέλη του ΔΣ της ΕΑΥΘ Αγγελίδη Παναγιώτη και Μαχαιρίδη Λάζαρο, τους Αντιπροσώπους ΠΟΑΣΥ Νικολακούδη Νικόλαο, Χατζίκο Γεώργιο και Κοκονά Αριστείδη και τα μέλη του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης Τσάνταλη Νικόλαο, Κούρτη Αστέριο και Χατζή Θεόδωρο πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά, προκειμένου να διαπιστωθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτό από κάθε άποψη και να ενημερωθεί από τους συναδέλφους για τα προβλήματά τους.

Όσον αφορά τα ωράρια εργασίας, όπως πληροφορηθήκαμε και διαπιστώσαμε η υπηρεσία δεν ανακοινώνεται σε εβδομαδιαία βάση και ζητήσαμε άμεσα την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, για την έκδοση εβδομαδιαίας υπηρεσίας κάθε Παρασκευή σύμφωνα με τον Κανονισμό για το ωράριο εργασίας (άρθρο 1 παρ. 7 του π.δ. 394/01, όπως τροποποιήθηκε με άρθρο 1 του π.δ. 173/13).

Το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά είναι ένα μεικτό-γενικής αρμοδιότητας Αστυνομικό Τμήμα και ήδη έχει αναγνωριστεί η ανάγκη διαχωρισμού των Υπηρεσιών Τάξης και Ασφαλείας με το πρόσφατο π.δ. 7/2017 της Αναδιάρθρωσης-Αναδιάταξης Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας που περιμένουμε, επιτέλους, να υλοποιηθεί.

Δυστυχώς όμως, από πλευράς αστυνόμευσης το γραφείο ασφαλείας του Αστυνομικού Τμήματος καταργήθηκε καθώς το προσωπικό δεν επαρκεί όπως επίσης η εποχούμενη περιπολία του είναι κοινή και καλύπτει τις περιοχές ευθύνης τόσο του Α.Τ. Λαγκαδά αλλά και των Α.Τ. Σοχού και Ασσήρου, κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα.

Επιπλέον στην Υπηρεσία αυτή στεγάζεται και ο Δημόσιος Κατήγορος της περιοχής, δημιουργώντας επιπλέον ανάγκες σε προσωπικό.

Η εφαρμογή των π.δ. δεν είναι επιλογή κανενός πόσο μάλλον για μας, που είμαστε οι άμεσοι εφαρμοστές του νόμου. Θεσπίστηκαν με αγώνες και πρέπει να εφαρμόζονται από όλους για την βελτίωση της υπηρεσιακής ζωής των συναδέλφων. Εμείς τα μέλη του Ενωτικού Κινήματος Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης ζητάμε από όλους τους συναδέλφους και ειδικά από τους εκλεγμένους συνδικαλιστές να ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση μη εφαρμογής οποιοδήποτε π.δ. στις Υπηρεσίες τους σε βάρος των συναδέλφων μας.

Το  Ενωτικό Κίνημα Αστυνομικών (ΕΚΑ) Θεσσαλονίκης θα συνεχίσει τις επισκέψεις του σε όλες ανεξαιρέτως τις Υπηρεσίες της ΓΑΔΘ, προκειμένου να αναδείξει και να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που ταλανίζουν τους συναδέλφους μας.

www.ekathess.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis