Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
09:13 | 13/10/2017

Ομάδα εργασίας του ΕΚΑ Θεσσαλονίκης αποτελούμενη από εκλεγμένα μέλη του πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τ.Α και Α.Τ Δέλτα της ΓΑΔ Θεσσαλονίκης.
Κατά τη συνάντηση δόθηκε η ευκαιρία για ευρείας θεματικής αλλά και χρονικής διάρκειας συζήτηση και ανάλυση των προβλημάτων και ζητημάτων που απασχολούν το προσωπικό των εν λόγω Τμημάτων, τόσο με τους υπηρετούντες σε αυτά συναδέλφους όσο και με την ίδια τη διοίκηση, η οποία έγινε σε εξαιρετικό κλίμα και με γνώμονα πάντοτε το κοινό συμφέρον των συναδέλφων μας.


Πιο συγκεκριμένα υπήρξε ενημέρωση και θα γίνουν παρεμβάσεις μας γύρω από τα παρακάτω ζητήματα :

Α] Για το Α.Τ. Δελτα
1) Από την αναδιάρθρωση ο νέος τεράστιος τομέας ευθύνης για το Α.Τ. Δέλτα που προέκυψε, ουσιαστικά αφορά τη συγχώνευση των περιοχών της Σίνδου, Ιωνίας και Χαλάστρας με όλες τις ιδιομορφίες τους όπως α) το μεγαλύτερο καμπ προσφύγων στο Νόμο Θεσσαλονίκης (Αναγνωστοπούλου 600 άτομα φιλοξενούμενοι), β) Φυλακές Διαβατών, γ) Α.Τ.Ε.Ι. Σίνδου δ) Υψώματα Διαβατών, Οικισμός Αγία Σοφία κ.α.
Τον παραπάνω τομέα, μαζί με τα μέτρα τάξεως και τη διάθεση προσωπικού στα δικαστήρια, καλούνται καθημερινά να αστυνομεύσουν σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε μόλις 38 συνάδελφοι παρούσας δύναμης, από το σύνολο των 51 που υπάρχει στο οργανόγραμμα.
2) Συνεχώς αυξανόμενη τάση των οφειλόμενων ημερήσιων αναπαύσεων-ρεπό στο προσωπικό λόγω ελλείψης δυνάμεων σε σχέση με τον όγκο των υπηρεσιακών αναγκών, με το μέσο όρο να αγγίζει τον αριθμό 10 ρεπό.
3) Έλλειψη οχημάτων μιας και το μοναδικό όχημα είναι δανεικό από άλλη Υπηρεσία αφού λόγω βλάβων το κατεχόμενο βρίσκεται ακινητοποιημένο.
4) Το χρήματικο πόσο των 1200 ευρώ καταβάλλεται ως μίσθωμα για το κτίριο που στεγάζεται η Υπηρεσία, ενώ βέβαια υπάρχει προφορική δέσμευση του Δημάρχου της περιοχής για παραχώρηση του παλαιού κτιρίου των υπό μετακίνηση Υπηρεσιών του Δημαρχείου.
5) Τεράστιο ζήτημα με την καθαριότητα του τμήματος το οποίο αντιμετωπίζεται με χρήματα και προσωπικές γνωριμίες των ίδιων των συναδέλφων.
6) Η μετακόμιση δυνάμει της αναδιαρθωσης έγινε με έξοδα των συναδέλφων καθώς και με προσωπική εργασία χωρίς την παραμικρή πρόβλεψη της Πολιτείας.
7) Αναμένεται η δημιουργία του Α.Σ Χαλάστρας κάτι που θα βοηθήσει στην επίλυση αρκετών προβλημάτων με τη μείωση του γεωγραφικού τομέα ευθύνης αλλά πιθανόν να δημιουργήσει άλλου είδους ζητήματα.

Β] Για το Τ.Α Δέλτα.
Ισχύουν τα ίδια ως άνω για το κτιριακό την καθαριότητα και τη μετακόμιση.
Επίσης μας επισημάνθηκε ότι το αμέσως προσεχές διάστημα πρόκειται να ξεκινήσει και η λειτουργία του Τ.Α. Χαλκηδόνας κάτι με το οποίο θα δημιουργηθουν σοβαρά ζητήματα και προβλήματα τα οποία θα αναδείξουμε όταν αρχίσει η λειτουργία του, διότι πολλοί συνάδελφοι του Τ.Α Δέλτα θα μετατεθούν στο νεοσύστατο Τ.Α Χαλκηδόνας με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό έπειτα από τη μείωση του προσωπικού του Τ.Α Δέλτα.

Όμως κοινή διαπίστωση είναι ότι και στις δύο (2) Υπηρεσίες ο επάγγελματισμός, η αυταπάρνηση και το φιλότιμο των Αστυνομικών είναι αυτά που ξεχωριζουν και διατηρούν την ασφάλεια των περιοχών σε καλά επίπεδα.

Οι επισκέψεις σε υπηρεσίες θα συνεχιστούν αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι βρισκόμαστε καθημερινά δίπλα στο συνάδελφο με καταγγελίες και συνδικαλιστικές παρεμβάσεις ουσίας!

ΕΚΑ Θεσσαλονίκης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βενζίνη ... τέλος! Το 70% της μηχανοκίνητης δύναμης, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών της ΔΙ.ΑΣ. παραμένει παροπλισμένο στη Ρόδο

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis