Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:47 | 12/03/2019
Την 08/03/2018 μέλη της ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. επισκέφτηκαν την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, μια Υπηρεσία που «μετράει» σχεδόν πέντε χρόνια από την ίδρυσή της, με πολλές επιτυχίες και πιο πρόσφατη αυτή της εξάρθρωσης κυκλώματος λαθραίων τσιγάρων  όπου απετράπη η  απώλεια εσόδων ύψους  865.000 σε διαφυγόντες δασμούς και φόρους.
 
[custom:google-ads]
 
Είναι πράγματι αξιόλογο πως μια ακόμη νευραλγική Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλογιζόμενη τον σκοπό δημιουργίας της, καταφέρνει επιτυχίες δυσανάλογες με τα μέσα που διαθέτει.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε στο Policenet.gr όσα προβλέπει το νέο Π.Δ. που αφορά θέματα αστυνομικού προσωπικού

Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπηρετούντες αστυνομικοί με εμπειρία, έχουν μετακινηθεί από αυτήν ληγμένης  της απόσπασής τους, με αποτέλεσμα ο φόρτος εργασίας να γίνει ακόμη μεγαλύτερος ως και αφόρητος.
 
Εμμένοντας στο σημείο αυτό και δίχως να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν και κατά πόσο μετά την κατ’ ουσία διάλυση του Σ.Δ.Ο.Ε. ζητήθηκε η άποψη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, το αποτέλεσμα ήταν  το λιγότερο άδικο.
 
Με νομοθετικές ρυθμίσεις,  πλήθος δικογραφιών που για χρόνια  «λίμναζαν» στο Υπουργείο Οικονομικών φαίνεται να παραδόθηκαν και να παραδίνονται ακόμη,  στις νεοσύστατες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας   που αριθμούν  λιγότερο προσωπικό συγκριτικά με το πολυπληθές και τότε δυσκίνητο Σ.Δ.Ο.Ε., δίνοντας την εντύπωση ότι ‘’ ξεφορτώθηκε’’ ένα ακόμη πάρεργο στην Ελληνική Αστυνομία.  Σημειωτέων εδώ ότι για τις ίδιες δικογραφίες τα μέλη του πρώην Σ.ΔΟ.Ε. δεν είχαν ποινική ευθύνη για την παραγραφή των αδικημάτων σε αντίθεση με το προσωπικό της Υ.Ο.Α.Β.Ε., γεγονός το οποίο δημιουργεί επιπρόσθετο βάρος.
 
Στην έλλειψη αυτή του προσωπικού και την δυσανάλογη επιβάρυνση με πάρεργο, έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη οχημάτων καθόσον την στιγμή αυτή η Υ.Ο.Α.Β.Ε. αριθμεί μόνο δύο (2) λειτουργικά Υπηρεσιακά οχήματα με τα οποία πρέπει να κινηθεί σε όλο το φάσμα της επικράτειας της Βορείου Ελλάδος.
 
Ως ΝΕ.Σ.Π.Α.Α. κρίνουμε απαραίτητο να κινηθούν διαδικασίες ώστε με νομοθετική ρύθμιση  να απαλλαχθεί ή να επιμεριστεί το βάρος δικογραφιών που αναλαμβάνει-με εισαγγελική παραγγελία- η Οικονομικής Αστυνομία και από τις λοιπές συναρμόδιες πλέον Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών.
Επιπροσθέτως, η διατήρηση του ήδη υπάρχοντος, έμπειρου προσωπικού είναι τόσο αναγκαία όσο και η  άμεση ενίσχυση με ειδικευμένο προκειμένου δοθεί η δυνατότητα ανάληψης μεγαλύτερων επιχειρησιακών δράσεων , πραγματώνοντας έτσι και τον λόγο ίδρυσης της.
 
Η πολιτεία καλώς ίδρυσε την Οικονομική Αστυνομία για την καταπολέμηση των φαινομένων που μας οδήγησαν εν μέρει στην μακροχρόνια οικονομική κρίση, εμπιστευόμενη την αφοσίωση και την προσήλωση του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας στους στόχους της. Εμπράκτως λοιπόν θα πρέπει και να την στηρίξει.
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis