Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:20 | 25/09/2019

Διαβάστε την ανακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας για την επίσκεψή της στη Διεύθυνση Αστυνομίας Πέλλας:

 

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2019, η Ένωσή μας, εκπροσωπούμενη από το Προεδρείο της, πιστή στις δεσμεύσεις της για αμεσότερη και δια ζώσης επικοινωνία με τα μέλη της, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας, Α/Δ κο Περδικάτση Πέτρο, καθώς και με λοιπούς Αξιωματικούς και Ανθυπαστυνόμους του νομού. 

Με ικανοποίηση ενημερωθήκαμε ότι η νέα διοίκηση προχώρησε στην επίλυση υπηρεσιακών προβλημάτων, που έχουν άμεσο αντίκτυπο στην καθημερινότητα των συναδέλφων, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους. Για τα εν λόγω ζητήματα, το προεδρείο μας είχε προβεί σε επανειλημμένες καταγγελίες σε βάρος της απελθούσας διοίκησης. Ειδικότερα, αντιμετωπίστηκε το ζήτημα της πρωινής αναφοράς των Διοικητών Υπηρεσιών, θέτοντας ερωτηματικά αναφορικά με το κατά πόσο υφίστατο (με την απειλούσαν διοίκηση) εναρμόνιση με τις διατάξεων περί του ωραρίου.

Επίσης, καταργήθηκε το σχέδιο εμφανούς Αστυνόμευσης (Π.Ε.Ρ.Σ.Ε.Α.Σ.) γεγονός, που οδήγησε στην εξοικονόμηση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, ενώ ταυτόχρονα μέσω ενός νέου σχεδίου δράσης, που εκπονήθηκε, αποτυπώθηκαν ικανοποιητικότερα αποτελέσματα, όσον αφορά την αστυνόμευση και τους προς επίτευξη στόχους.

[custom:google-ads]

Επιπρόσθετα κατόπιν αιτήματος, που θέσαμε στη συνάντηση μας, η νέα διοίκηση δεσμεύτηκε για τη διακοπή της περαιτέρω άσκοπης αλληλογραφίας (πέραν της προβλεπόμενης διαδικασίας), που αφορούσε την τυχόν νυχτερινή απασχόληση των Αξιωματικών και είχε τεθεί σε εφαρμογή από την απελθούσα διοίκηση.(ομοίως είχε καταγγελθεί και στο παρελθόν από την ένωση μας)

Πέραν των γενικότερων ζητημάτων, δηλαδή την έλλειψη υλικοτεχνικού εξοπλισμού, αλλά και την ανάγκη για ανανέωση του στόλου των περιπολικών οχημάτων, προβλήθηκε και η ανάγκη αλλαγής της διαδικασίας, που εφαρμόζεται για την προμήθεια καυσίμων (πετρελαίου θέρμανσης), μέσω προκήρυξης μειοδοτικών διαγωνισμών, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η διαδικασία αυτή είναι χρονοβόρα και τα τελευταία έτη, που εφαρμόζεται, όταν αυτή ολοκληρώνεται βρισκόμαστε ήδη  στο μέσον της χειμερινής περιόδου.

Η Πρόταση είναι να εξεταστεί η δυνατότητα προμήθειας πετρελαίου θέρμανσης, μέσω των στρατιωτικών μονάδων, όπως ίσχυε και στο παρελθόν, ενώ για τη μεταφορά να χρησιμοποιηθούν τα κατάλληλα υπηρεσιακά οχήματα.

Περαιτέρω προτάσεις όπως αυτές, που αφορούν τη μείωση της γραφειοκρατίας (διαδικασία που αφορά την μετακίνηση του προσωπικού για εκτέλεση υπηρεσίας εκτός της έδρας), αλλά και τη βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, θα επεξεργαστούν και θα κατατεθούν αρμοδίως από την Ένωσή μας.  

Το Προεδρείο της Ένωσής μας θα συνεχίσει, εκ του θεσμικού του ρόλου, τις ουσιαστικές  επισκέψεις με στόχο τη βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας των μελών μας, με σεβασμό και υπευθυνότητα έναντι των συναδέλφων μας. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ψαρογιάννης Ιωάννης

Ο Γενικός Γραμματέας Γιαρισκάνης Πέτρος

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανακοίνωση - διαμαρτυρία για τη μη ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis