Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:44 | 28/01/2017

Την 26 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 13:00 ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης και ο Β Αντιπρόεδρος Ηλίας Βρέντας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου και συναντήθηκαν με τον διοικητή της υπηρεσίας Α/Υ Λουκόπουλο Γεώργιο καθώς και με συναδέλφους που υπηρετούν εκεί. Τα προβλήματα που μας μεταφέρθηκαν είναι τα εξής:

     Το Αστυνομικό Τμήμα Κορωπίου είναι επιφορτισμένο, όπως και άλλα Τμήματα της Νοτιοανατολικής, με τη φύλαξη των οικιών δύο Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων (ο ένας εκ των δυο είναι και μέλος της κυβέρνησης και φυλάσσεται ήδη από μεγάλο αριθμό Αστυνομικών της Κρατικής Ασφάλειας), ενός πρώην Υπουργού καθώς επίσης και μίας μάρτυρα ποινικής υπόθεσης. Άρα από τη μία Αστυνομικοί σκοποί για την φύλαξη των οικιών Πολιτικών και από την άλλη Αστυνομικά Τμήματα χωρίς σκοπούς γεγονός που πλήττει το αίσθημα ασφάλειας του Έλληνα πολίτη και δημιουργεί συνειρμούς τέτοιους που ενισχύουν την άποψη ότι το αγαθό της ασφάλειας δεν ανήκει σε όλους.   

     Επίσης το συγκεκριμένο Τμήμα διαθέτει, από κοινού με τα όμορα Αστυνομικά Τμήματα της Νοτιοανατολικής στα Μεσόγεια, δύναμη για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο δηλαδή μια μεγάλη αστυνομική υπηρεσία φυλάσσετε από άλλες υπηρεσίες.

     Επιπρόσθετα εξακολουθεί να υφίσταται το γνωστό πρόβλημα με την απασχόληση του προσωπικού στα λατομεία του Μαρκόπουλου όπου βρίσκονται παροπλισμένα διάφορα τροχοφόρα μηχανήματα και εξοπλισμός άρα η Αστυνομία συνεχίζει να επιτηρεί άψυχα αντικείμενα όταν οι κλοπές και η εγκληματικότητα αυξάνονται επικίνδυνα.

     Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα υφίσταται με την απασχόληση μεγάλης αστυνομικής δύναμης στο Εφετείο, στο Μεταγωγών και στα Μέτρα Τάξης της Διεύθυνσης Αθηνών από την Διεύθυνση με το μικρότερο αριθμό Αστυνομικών Τμημάτων στην Αττική.

    Από όλα τα αναγραφόμενα σε συνδυασμό με την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει εξάγει κανείς το συμπέρασμα ότι οι Αστυνομικοί της συγκεκριμένης υπηρεσίας καλούνται να ασχολούνται κατεξοχήν με “πάρεργα” αντί να προστατεύουν τον πολίτη.

     Η Ένωση μας αφού επισκεφτεί όλα τα αστυνομικά τμήματα και τα τμήματα τάξης της περιφέρειας νοτιοανατολικής Αττικής θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον νεοτοποθετειθέντα Ταξίαρχο και κατόπιν με τον Γ.Α.Δ.Α. και τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Επισήμων προς επίλυση των προβλημάτων. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να δοθούν λύσεις στα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας.

 

 

                                                       Για το Δ.Σ.

                 -O-                                                                               -O-

            Πρόεδρος                                                                Γεν. Γραμματέας

           

  ΚΑΛΛΙΑΚΜΑΝΗΣ Γεώργιος                                                    ΚΑΚΑΒΑΣ Μαρίνος

            6978079503                                                             6977665820

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis