Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:40 | 26/09/2019

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιώργου Κουμουτσάκου, στη Νέα Υόρκη, με σκοπό την προώθηση των ελληνικών θέσεων όσον αφορά στη διεθνή πτυχή του μεταναστευτικού ζητήματος, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στις προσπάθειες της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πρόκλησης του μεταναστευτικού/προσφυγικού και στις δύο διαστάσεις του: την εσωτερική και την εξωτερική/διεθνή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Κουμουτσάκος είχε σειρά διμερών επαφών:

UNICEF

Ο κ. Κουμουτσάκος συναντήθηκε με την επικεφαλής της UNICEF, Εκτελεστική Διευθύντρια κα Henrietta Fore. Η συζήτηση αφορούσε στην επιτακτική ανάγκη αποτελεσματικής αντιμετώπισης ενός ιδιαίτερα ευαίσθητου ζητήματος, όπως αυτό των ασυνόδευτων ανηλίκων.

Ο κ. Κουμουτσάκος κατέθεσε πρόταση προς τη UNICEF και την κα Fore για τη διεξαγωγή ευρωπαϊκής/μεσογειακής διάσκεψης δωρητών υπό την ομπρέλα του Οργανισμού και σε συνεργασία με την ΕΕ για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του ζητήματος σε πολυμερές επίπεδο.

Η πρόταση αυτή του κ. Κουμουτσάκου έτυχε θετικής ανταπόκρισης από την ηγεσία της UNICEF, και πρόκειται να εξετασθεί περαιτέρω σε επικείμενη επίσκεψη αντιπροσωπείας αξιωματούχων του διεθνούς αυτού οργανισμού στη χώρα μας.

[custom:google-ads]

Συναντήσεις με αξιωματούχους Αφγανιστάν-Ιράκ

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν οι συναντήσεις του κ. Κουμουτσάκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών του Αφγανιστάν, κ. Idrees Zaman, καθώς και με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο του Ιράκ στα Ηνωμένα Έθνη, κ. Mohammed Hussein Bahr Al-Uloom. Πρόκειται για δύο χώρες που αποτελούν κατ΄ εξοχήν χώρες προέλευσης μεταναστών.

Σκοπός των διμερών αυτών συναντήσεων ήταν η δημιουργία και λειτουργία διαύλων απευθείας επικοινωνίας σε ανώτερο επίπεδο, προκειμένου να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτόν η συνεργασία, με έμφαση στην ενίσχυση και στην απρόσκοπτη εφαρμογή επιστροφών και επαναπατρισμών μεταναστών στις χώρες τους.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής

Ακόμα, ο κ. Κουμουτσάκος έγινε δεκτός από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο. Η συνάντηση είχε ως βασικό αντικείμενο την ενημέρωση της Αρχιεπισκοπής της Αμερικής για την κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο στο μεταναστευτικό "μέτωπο" και την πρόσφατη έξαρση των μεταναστευτικών ροών που καταφθάνουν στην Ελλάδα, με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της ομογένειας και των αμερικανικών θεσμών για το σοβαρό αυτό ζήτημα.

Αναφορικά με την επίσκεψή του, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

«Σκοπός της επίσκεψής μου στη Νέα Υόρκη ήταν να συμβάλλει στην ενημέρωση για τη σοβαρή πρόκληση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα στο μεταναστευτικό και να διαμορφωθούν δυνατότητες για αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση και διαχείρισή της.

Η Ελλάδα είναι χώρα πρώτης γραμμής, την οποία η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο στις προσπάθειες που καταβάλλει. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το μεταναστευτικό δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό, ακόμα και διεθνές πολύ σοβαρό ζήτημα, που απαιτεί άμεσες λύσεις».

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2019/photos19/26092019-episkepsi_ny001.jpg

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2019/photos19/26092019-episkepsi_ny003.jpg

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2019/photos19/26092019-episkepsi_ny004.jpg

http://www.mopocp.gov.gr/images/stories//2019/photos19/26092019-episkepsi_ny005.jpg

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Παύλος Μπακογιάννης: 30 χρόνια από την δολοφονία του από την «17 Νοέμβρη»

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis