Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:44 | 27/05/2016

Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο για την ασφάλεια του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τις περίπου 48 ώρες της παραμονής του στην Ελλάδα. Περίπου 2.500 αστυνομικοί όλων των υπηρεσιών (Τροχαία, Τάξη, Ασφάλεια) βρίσκονται επί ποδός και καταλαμβάνουν ήδη καίριες θέσεις σε όλη τη διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Βλ. Πούτιν από το αεροδρόμιο έως το κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη συνέχεια στο ξενοδοχείο που θα διανυκτερεύσει. 
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της Τροχαίας θα ισχύσουν μέχρι και αύριο το πρωί, οπότε ο πρόεδρος της Ρωσίας θα αναχωρήσει για το Αγιο Ορος.
Δρακόντεια όμως, είναι τα μέτρα ασφαλείας που έχουν σχεδιασθεί και για το διάστημα της παραμονής του Ρώσου Προέδρου στο Αγιο Όρος. Ηδη, εδώ και τουλάχιστον μία εβδομάδα έχουν εγκατασταθεί στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα περίπου 70 άνδρες της προσωπικής φρουράς του, που ελέγχουν τα πάντα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ρώσικο μοναστήρι που εορτάζει τα 1000 χρόνια από την ίδρυσή του, έχουν εγκατασταθεί «κόφτες» των επικοινωνιών, έχουν ελεγχθεί εξονυχιστικά όλοι οι χώροι, ενώ η μονή αυτό το διάστημα δεν δέχεται παρά μόνο επιλεγμένους επισκέπτες. Σ' αυτούς τους επισκέπτες, οι ίδιες πληροφορίες θέλουν να περιλαμβάνονται και ορισμένα μέλη των επονομαζόμενων «Λύκων της Νύχτας», που έχουν πάει στο Αγιο 'Ορος έχοντας πάρει διαμονητήρια, χωρίς όμως τις μηχανές τους. 
Ο ρώσος πρόεδρος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον αρχηγό των μηχανόβιων «Λύκων», Αλεξάντερ Ζολντοστάνοφ, τον οποίο και έχει παρασημοφορήσει. 

Μάλιστα, για λόγους ασφαλείας ο Βλάντιμιρ Πούτιν αναμένεται να κάνει τη διαδρομή προς το Αγιο 'Ορος με ταχύπλοο και όχι με ελικόπτερο. Από την Ουρανούπολη, τη ρωσική αποστολή θα παραλάβει το δεκάμετρο, υπερσύγχρονο ταχύπλοο της μονής και θα τους μεταφέρει στο λιμανάκι της Δάφνης, όπου θα απαγορευθεί η προσέγγιση άλλων σκαφών. Από τη Δάφνη ο ρώσος πρόεδρος θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα του γίνει επίσημη υποδοχή.

 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis