Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:38 | 20/10/2021

Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στη Πενσιλβάνια, στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ. Πραγματικά δεν μπορεί να το συλλάβει ο ανθρώπινος νους! Μια γυναίκα έπεσε θύμα βιασμού μπροστά στα μάτια των συνεπιβατών της, χωρίς μάλιστα εκείνοι να αντιδράσουν.

Η γυναίκα βιάστηκε λίγο μετά τις 9 το βράδυ, στις 13 Οκτωβρίου, σε έναν συρμό της SEPTA η οποία είναι αρμόδια για τα δημόσια μέσα μεταφορών στη Φιλαδέλφεια.

Ο βιασμός στο μετρό και η σκληρή η πραγματικότητα που ζούμε καθημερινά:

Όλα άρχισαν όταν ο Φίστον Νγκόι κάθισε δίπλα σε μία γυναίκα, στο μετρό που εκτελούσε τη διαδρομή Market-Frankford προς το 69th Street Trasportation Center. Τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας του τρένου δείχνουν τη γυναίκα να προσπαθεί να απωθήσει τον δράστη, σπρώχνοντάς τον επανειλημμένα ενώ εκείνος αρχικά την θωπεύει και στη συνέχεια της επιτίθεται.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, κατά τη διάρκεια της 45λεπτης επίθεσης οι άλλοι επιβάτες τράβηξαν βίντεο τον δράστη με τα κινητά τους αλλά κανείς δεν επενέβη. Τελικά, κάποιος ενημέρωσε το 911. Αυτό το τηλεφώνημα, από έναν υπάλληλο της SEPTA που εκείνη την ώρα ήταν εκτός υπηρεσίας, επέτρεψε στους αστυνομικούς να σταματήσουν την επίθεση και να συλλάβουν έναν ύποπτο.

«Ο άντρας προσπάθησε να την αγγίξει αρκετές φορές, η γυναίκα τον έσπρωξε και προσπάθησε να τον σταματήσει, αλλά εκείνος, δυστυχώς, συνέχισε και κατάφερε να τη γδύσει», ήταν η επίσημη δήλωση του Andrew Busch, εκπροσώπου της SEPTA, που κάνει τις Μεταφορές στο νοτιοανατολικό τμήμα της Πενσιλβάνια.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Μεταφορών της Νοτιοανατολικής Πενσιλβάνιας (SEPTA), ο βιασμός μιας γυναίκας μέσα στο μετρό της Φιλαδέλφειας θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι συνεπιβάτες της, αντί να τραβούν βίντεο αυτής της εγκληματικής πράξης με τα κινητά τηλέφωνά τους, τα είχαν χρησιμοποιήσει για να καλέσουν την αστυνομία.

«Υπήρχαν και άλλοι άνθρωποι στο τρένο που ήταν μάρτυρες αυτής της φρικτής πράξης και θα μπορούσε να έχει σταματήσει εγκαίρως αν κάποιος επιβάτης τηλεφωνούσε στο 911», τον αριθμό κλήσης της αστυνομίας, υποστήριξε ένας εκπρόσωπος της SEPTA ο Τζον Γκόλντεν.

Ο Φίστον Νγκόι, 35 ετών, κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση και άλλα αδικήματα. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη. Κρατείται στην τοπική φυλακή του Delaware και δεν εκπροσωπείται από δικηγόρο. Θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή στις 25 Οκτωβρίου. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι η σεξουαλική επαφή ήταν συναινετική, κάτι που η γυναίκα διαψεύδει.

«Νιώθω αηδιασμένος με τους ανθρώπους που δεν έκαναν το παραμικρό για να τη βοηθήσουν. Οι επιβάτες που βρέθηκαν σε εκείνο το τρένο πρέπει να κοιταχτούν στον καθρέφτη και να ρωτήσουν τον εαυτό τους γιατί δεν έκαναν κάτι», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας.

Πηγή: ipop.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis