Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:14 | 01/01/2018

Δεκάδες είναι οι επαίτες και την φετινή γιορτινή περίοδο, στην Πάτρα.

Σε κάθε σημείο στο κέντρο βρίσκει κανείς αυτές τις γιορτινές μέρες και από έναν ζητιάνο που έχει πάρει θέση για να ζητήσει την ελεημοσύνη των περαστικών, ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να κερδίσει την συμπόνια και την ευσπλαχνία τους.

[custom:google-ads]

Από τον ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα εκεί όπου μαζεύονται μετά την Θεία Λειτουργία για να ζητήσουν ελεημοσύνη, αλλά και σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, στους εμπορικούς δρόμους τις ώρες που γεμίζει από κόσμο, οι επαίτες έχουν στήσει το δικό τους «μαγαζί», ξέροντας ότι αυτό που «πουλάνε» έχει πέραση αυτές τις γιορτινές μέρες.

Βλέπετε, οι περισσότεροι από αυτούς, πέρα από τις ανάγκες που μπορεί να έχουν, αλλά και τις δυσκολίες της εποχής που αντιμετωπίζουμε όλοι, έχουν κάνει επάγγελμα την ζητιανιά.

Υπάρχουν βέβαια και άνθρωποι ανάμεσα τους με αξιοπρέπεια που στήνονται στην γωνία τους και κατεβάζουν το κεφάλι, ζητώντας λεφτά από τους περαστικούς, δείχνοντας ότι η ανάγκη τους έχει φέρει σε αυτό το σημείο.

Όμως αυτό που εξοργίζει αρκετούς Πατρινούς είναι ότι πολλοί από αυτούς χρησιμοποιούν τα μικρά τους παιδιά για να καταφέρουν τον στόχο τους, ακόμα και όταν αυτά είναι βρέφη.

Τα βγάζουν μέσα στο κρύο και περιμένουν την ελεημοσύνη. Υπήρξαν και φέτος αρκετές τέτοιες εικόνες στο κέντρο της Πάτρας, με ορισμένους πολίτες να έχουν προχωρήσει σε σχετικές καταγγελίες στην ΕΛ.ΑΣ. Το θέμα βέβαια είναι τι γίνεται από εκεί και πέρα…

Πηγή: www.patrasevents.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Χρόνια πολλά στους αστυνομικούς της Αμέσου Δράσεως, των Διμοιριών, των Α.Τ. και Τ.Α. όλης της χώρας. Χρόνια πολλά σε όλους όσους εργάζονται απόψε!

 

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis