Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:27 | 18/10/2017

Μία από τις σημαντικότερες εισήσεις των τελευταίων ημερών σχετίζεται με το σύστημα επικοινωνιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως σας ενημερώσαμε από εχθές, φαίνεται πως το χρόνιο αυτό πρόβλημα επιτέλους θα λυθεί επαναφέροντας τις επιχειρησιακές δυνατότητες των αστυνομικών, οι επικοινωνίες των οποίων  γίνονταν με αναλογικούς ασυρμάτους με αποτέλεσμα να είναι διάτρητες και να υποκλέπτονται πολύ εύκολα.

[custom:google-ads]

Η παραλαβή και λειτουργία του ψηφιακού συστήματος επικοινωνίας για το προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. εξασφαλίστηκε και μάλιστα με μειωμένο κόστος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για το σύστημα ψηφιακών κρυπτογραφημένων επικοινωνιών, Sepura και η σχετική σύμβαση προβλέπει εξοικονόμηση μεγάλου χρηματικού ποσού, καθώς μειώθηκε το συμβατικά συμφωνηθέν ποσό της ετήσιας συντήρησης από 2.200.000 ευρώ σε 1.600.000 ευρώ, για έξι χρόνια.

Τα οφέλη όμως για το ελληνικό Δημόσια και την ΕΛ.ΑΣ. δεν σταματούν εδώ, αφού η βρετανική εταιρία, που έχει αναλάβει την εγκατάσταση και τη συντήρηση του συστήματος, θα προβεί αντισταθμιστικά σε δωρεά σημαντικού αριθμού αστυνομικών αυτοκινήτων.

Θυμίζουμε ότι το Sepura αντικαθιστά το προηγούμενο σύστημα TETRA, που είχε αποκτήσει η Αστυνομία για δέκα χρόνια, το 2004, με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το συμβόλαιο έληξε στις 31 Ιουλίου 2014 και δεν ανανεώθηκε, διότι οι όροι δεν συνέφεραν το ελληνικό Δημόσιο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βρέθηκε στο Γαλάτσι το αυτοκίνητο του πρέσβη του Μαρόκου

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis