Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:57 | 12/01/2017

Διβάστε την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Ένωση Αστυνομικών Αθήνας:

Μετά το πρόσφατο περιστατικό που έλαβε χώρα στα γραφεία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Χαριλάου Τρικούπη, επανήλθε με οξύτατο τρόπο το ζήτημα της φύλαξης ευπαθών στόχων από τις αστυνομικές δυνάμεις. Η υπόθεση αυτή ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες αναφορές, παράπονα και αιτήσεις συναδέλφων που διατίθενται καθημερινά για φρούρηση κι επιτήρηση στόχων σε σταθερά σημεία. Υπήρξε ως γεγονός που αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, η παντελής απουσία διοικητικής μέριμνας και η έλλειψη υλικοτεχνικών υποδομών είναι βέβαιο ότι την επόμενη φορά θα προκαλέσουν θύματα είτε από την μεριά των εργαζόμενων αστυνομικών είτε από τυχαίους πολίτες είτε βεβαίως από τους φυλασσόμενους στόχους. Το κανονιστικό νομικό πλαίσιο όπως ισχύει σήμερα (Π.Δ. 141/1991, άρθρα 68,69,70 όπως αντικαταστάθηκαν ή τροποποιήθηκαν με τα Π.Δ. 309/2001, 52/2008, 16/2010 και 100/2012) για τη φύλαξη κι επιτήρηση στόχων καταστρατηγείται πλέον καθημερινά και είναι μαθηματικά βέβαιο ότι γεγονότα σαν το προχθεσινό θα θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

    Επίσης τέτοια περιστατικά εκθέτουν και αμαυρώνουν την ελληνική πολιτεία διεθνώς επηρεάζοντας το κλίμα ασφάλειας που τόσο πολύ το έχει ανάγκη η χώρα μας για ευημερία, ανάπτυξη και προσέλκυση επενδύσεων.

    Θέτουμε πλέον ως οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, πρώτη προτεραιότητα τη διαφύλαξη της ζωής και της υγείας των ευπαθών στόχων, των πολιτών και των συναδέλφων μας κάτι το οποίο δεν μπορεί να επιτευχθεί με πενιχρά και αναχρονιστικά μέσα. Όλοι μας τιθέμεθα προ των ευθυνών και οφείλουν η κυβέρνηση, τα κόμματα, η πολιτική και φυσική ηγεσία και οι θεσμικές οργανώσεις του τόπου να πάρουν θέση και πρωτοβουλίες.

    Η ολιγωρία πλέον ίσως μετρηθεί με ανθρώπινες απώλειες και αυτό είναι απαράδεκτο το 2017 και σε συνθήκες δημοκρατίας.

   Και για να επικαιροποιήσουμε παλιότερο σύνθημα: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ

 

                                                       Για το Δ.Σ.

                     - Ο -                                                                                   - Ο -

                  Πρόεδρος                                                                   Γεν. Γραμματέας
            
        ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος                                                        ΡΗΓΑΣ Νικόλαος
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis