Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 03/04/2019

Γράφει ο Λάμπρος Δημητρέλος
 

Αμερικάνικη αστυνομική μοτοσυκλέτα Kawasaki Concours 14 "Police Enforcer", με ειδική μετατροπή στην αριστερή αποσκευή για υποδοχή και ασφαλή μεταφορά (προσέξτε την κλειδαριά) τυφεκίου οικογένειας AR-15.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Επισημαίνεται οτι η επιλογή της αριστερής αποσκευής δεν είναι τυχαία, καθώς το πλαϊνό σταντ της μοτοσυκλέτας βρίσκεται αριστερά και ο αστυνομικός "ξεκαβαλάει" αριστερά, οπότε το τυφέκιο βρίσκεται πολύ κοντά του και μπορεί πολύ γρήγορα να το "φορέσει" και να το καταστήσει επιχειρησιακό.

Υπογραμμίζεται επίσης το γεγονός πως στις Η.Π.Α. οι μοτοσυκλετιστές εκτελούν κατά κύριο λόγο καθήκοντα ελέγχου κυκλοφορίας (τροχαίας) και δεν έχουν καμία σχέση με τον "ελληνικό" ρόλο πρώτης ανταπόκρισης, λ.χ. Ομάδας Ζ ή ΔΙ.ΑΣ..

[custom:google-ads]

Παρά ταύτα, οι Αμερικανοί έχοντας αντιμετωπίσει περιστατικά όπως το North Hollywood Shootout και lose-lose σενάρια τύπου active shooter, έχουν υιοθετήσει καθολικά το δόγμα πως όλοι οι ένστολοι - οιωνεί first responders, θα επιχειρήσουν ως τακτική ομάδα πρώτης επέμβασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εσείς ξέρετε ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε 9mm και 9mm Luger;

Στην Ελλάδα αντιθέτως, παρά την σχεδόν καθολική χρήση τυφεκίων οικογένειας Kalashnikov από κακοποιούς/τρομοκράτες, παραμένουμε αγκυλωμένοι σε ιδεοληψίες "απλού αστυνομικού", "μη στρατοκρατίας" και παντελούς απουσίας ενιαίου επιχειρησιακού δόγματος.

Οι αντιρρήσεις προτάσσονται με βασικό επιχείρημα την υπερδιάτρηση και την ήδη ύπαρξη υποπολυβόλων.

Η υπερδιάτρηση προφανώς αντιμετωπίζεται με χρήση εύθραυστων ή προθραυσματοποιημένων πυρομαχικών, σωστές τακτικές και εκπαίδευση, ενώ το υποπολυβόλο MP5 αδυνατεί να σταθεί επιχειρησιακά απέναντι από ένα Kalashnikov.

Ενδεικτικά αναφέρω πως το δραστικό βεληνεκές του πρώτου έχει ως οροφή τα 100 μέτρα, ενώ του τελευταίου τα 400 (χωρίς να σκεφτώ καν αναφορά σε ταχυβολία και άλλα χαρακτηριστικά).

Και για όσους ενδεχομένως πουν "Άλλο η Αμερική, άλλο η Ελλάδα/Ευρώπη", τους παρακαλώ να το ξανασκεφτούν αναζητώντας την εικόνα ενός Γάλλου χωροφύλακα με τυφέκιο FAMAS ή ενός Ιταλού καραμπινιέρου με τυφέκιο Beretta AR-70, να φρουρούν σταθμούς μετρό...

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis