Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:14 | 08/10/2015
Σε μια περίοδο που χρειάζεσαι 10 και όχι έναν Γενικό Εισαγγελέα, καθώς και δεκάδες ομάδες από ανακριτές για να επιληφθούν όλων των υποθέσεων και σκανδάλων που εμπίπτουν στο κεφάλαιο "διαφθορά και διαπλοκή", και σε μια περίοδο που οι απεγνωσμένοι πολίτες, με θυμό και οργή απαιτούν (και το εννοούν) άμεση και παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της οικονομικής τραγωδίας, δεν επιτρέπεται να έχεις μια Αστυνομία αριθμητικά "λειψή". Και, ως εκ τούτου, ανίκανη να ανταποκριθεί με επάρκεια στο έργο και την αποστολή της. Ιδιαίτερα δε, αν από αυτή την Αστυνομία αναμένεις κιόλας να επαγρυπνεί και να είναι σε διαρκή κινητοποίηση, ώστε: Να αντιμετωπίσει τις νέες μορφές εγκληματικότητας και κυρίως το αυξανόμενο διεθνές οργανωμένο έγκλημα. Και να προλάβει ή να πατάξει τυχόν φαινόμενα τρομοκρατίας-βάσιμοι οι φόβοι για δράση ισλαμιστικών εξτρεμιστικών οργανώσεων σε χώρες της Ευρώπης.

Ταυτόχρονα και εκτός από τα πιο πάνω, να θέλεις αυτή την, εκ των πραγμάτων, προβληματική Αστυνομία (που αριθμητικά είναι ακόμα πιο συρρικνωμένη, αν "σκαρτάρεις" και όσους από τα μέλη της αδυνατούν για διάφορους λόγους να αποδώσουν ή οι άλλοι για τους οποίους υπάρχει υποψία ότι ηθικά... μπάζουν νερά) αποτελεσματική στην πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, και στον περιορισμό της δράσης του εγχώριου υποκόσμου. Και από πάνω, να φιλοδοξείς κιόλας να σου κάνει και σωστή αστυνόμευση, στις γειτονιές και στους δρόμους.

Επομένως, ο όποιος αρχηγός Αστυνομίας... αποδέχεται να ηγείται ενός σώματος που υπολείπεται, δηλαδή λειτουργεί με πλην 500 (!) περίπου άτομα, προφανέστατα ικανός αριθμός για να του ενισχύσουν το αξιόμαχο της Δύναμης, και να του εγγυηθούν την αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία του, τότε αυτός ο αρχηγός, είτε είναι...ήρωας και δεν το γνωρίζει ή είναι επικίνδυνα... ριψοκίνδυνος, είτε ο άνθρωπος βασίζεται (κακώς) μόνο στο φιλότιμο και τον υπερβάλλοντα ζήλο των στελεχών.

Προς αρχηγό Αστυνομίας Ζαχαρία Χρυσοστόμου: Αρχηγέ, με... ευγένειες, υπομονές, και απεγνωσμένες παρακλήσεις δεν πρόκειται να ενισχυθεί αριθμητικά το Σώμα. Έτσι κάθε πρωί, αντί να... προσεύχεσαι να μην συμβεί κάτι το δύσκολα αντιμετωπίσιμο, θέσε τους (εθνοπατέρες και λοιπούς μεγάλους και τρανούς) ενώπιον των πελώριων ευθυνών τους.    
ΥΓ: Για να μη... σκοτωθούν μεταξύ τους οι κομματάρχες στην επιλογή των 500 νέων αστυνομικών, ας καταφύγουν στην προσφιλή τους μέθοδο: Ένας σου, ένας μου!!
Νίκος Τόκας

http://www.philenews.com/

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis