Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:33 | 12/04/2019

Έντονη αντιπαράθεση με την έδρα – Διεκόπη για τη Δευτέρα η πολύκροτη δίκη των Κορκονέα – Σαραλιώτη.

Συνεχίστηκε την Παρασκευή 12 Απριλίου 2019 σύμφωνα με το πρόγραμμα, η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας, των Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη για το φόνο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008.

[custom:google-ads]

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα  lamiareport.gr για 2η ημέρα συνεχίστηκε η αγόρευση της δικηγόρου πολιτικής αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, που κατέθεσε τη βεβαιότητα ότι οι δύο κατηγορούμενοι δρούσαν συντονισμένα και από κοινού ζητώντας να παραμείνει ως έχει η πρωτόδικη απόφαση.

«Εμμονή»...

Με αφορμή το αίτημα της κας Κωνσταντοπούλου για προβολή σε βίντεο εγγράφων της δικογραφίας, ο Εισαγγελέας κ. Χανής, αναφέρθηκε και στην «εμμονή», όπως τη χαρακτήρισε, της πολιτικής αγωγής απέναντι στην πρόταση του. «Δε μ’ αρέσει ο τόνος της πολιτικής αγωγής στο πρόσωπό μου, αλλά το παραβλέπω αυτό. Βεβαίως η πρόταση μου ήταν αυτή που ήταν και έγινε βάσει των στοιχείων που κατατέθηκαν στην αίθουσα αυτή. Με εκπλήσσει αυτό που λέγεται ότι ο Εισαγγελέας θέλει να αθωώσει ή να καταδικάσει…», είπε χαρακτηριστικά, ενώ η πρότασή του ήταν αρνητική για προβολή σε βίντεο των εγγράφων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η πρόταση του Εισαγγελέα είναι παρέμβαση στην άσκηση των καθηκόντων της. «Ζητώ να τα επιδείξω, δεν ζητώ άδεια, δεν το διαπραγματεύομαι», ήταν η αντίδρασή της σε όσα άκουσε και από την πλευρά της υπεράσπισης που ενίστατο στην προβολή εγγράφων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία και έχουν ήδη αναγνωσθεί.

Επί του συγκεκριμένου αιτήματος, τακτικοί δικαστές και ένορκοι, ανακοίνωσαν μέσω της Προέδρου ότι επιφυλάσσονται να αποφασίσουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου, όταν και θα συνεχιστεί η δίκη με την αγόρευση και πάλι της συνηγόρου Πολιτικής Αγωγής.

Σχετικά με τη διάρκεια της αγόρευσης της κας Κωνσταντοπούλου, προηγήθηκε νωρίτερα μια ακόμη έντονη στιχομυθία με τον εξ αριστερών τακτικό δικαστή κ. Κατσανα που παρατήρησε ότι αν και έρχονται στο Εφετείο από τις 9:30’ ξεκινούν στις 11:30’, παρατήρηση που προκάλεσε την αντίδραση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που υπενθύμισε ότι αναγκάζονται σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου να έρχονται από την Αθήνα, τόσο αυτή όσο και οι συγγενείς του αδικοχαμένου Αλέξανδρου που ζητούν δικαιοσύνη.

Στη μνήμη του νεκρού Αλέξανδρου...

«Δε δέχομαι ότι ο Άρειος Πάγος πιέζει για τη δίκη, ένα ολόκληρο σύστημα ενορχηστρώνεται για να τελειώσει η δίκη. Εγώ λογοδοτώ στη μνήμη του παιδιού» πρόσθεσε η συνήγορος της οικογένειας Γρηγορόπουλου.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο συνήγορος υπεράσπισης του Επ. Κορκονέα, Βαγγέλης Ανδρούλας, μιλώντας και για τους συναδέλφους του, Χρ. Διαμάντη και Αθ. Αλετρά, που έχουν την υπεράσπιση του έτερου κατηγορούμενου, ζήτησε από την έδρα χρόνο για να ετοιμάσουν τις αγορεύσεις τους, καθώς όπως είπε ανακύπτουν καινούρια θέματα από τις αγορεύσεις της Πολιτικής Αγωγής. Τελικά επειδή η κα Κωνσταντοπούλου θα είναι αυτή που θα συνεχίσει τη Δευτέρα, τότε η επόμενη ημερομηνία που θα ορισθεί πιθανότατα να είναι και η τελευταία της ακροαματικής διαδικασίας, καθώς ο κ. Ανδρούλας διευκρίνισε ότι οι αγορεύσεις και των τριών θα ολοκληρωθούν μέσα σε μια ημέρα.

Πηγή:  lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis