Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:20 | 18/12/2017

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Άμεσης Δράσης και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων που ενέχονται σε παράνομη μεταφορά και προώθηση αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας.

Πρόκειται για ημεδαπούς, ηλικίας 34 και 38 ετών (αδέρφια), σε βάρος των οποίων, αλλά και πέντε ακόμη συνεργών τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Μεταφοράς – προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εσωτερικό της Χώρας, Απείθειας, Συμμορίας, Αντίστασης, Απόπειρας σωματικής βλάβης και Εξύβρισης με έργο.

Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (18-12-2017) στην Εγνατία Οδό, στο ύψος του κόμβου Προφήτη, αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, τύπου « VAN », ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

[custom:google-ads]

Ακολούθησε καταδίωξη στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης κατά την οποία οι δράστες προσπάθησαν να εμβολίσουν τα υπηρεσιακά οχήματα, ενώ στην περιοχή της Νικόπολης εγκατέλειψαν το όχημα τους και προσπάθησαν να διαφύγουν πεζοί.

Σημειώνεται ότι κατά την ακινητοποίησή τους, οι δράστες προέβαλαν αντίσταση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη.

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα διαπιστώθηκε η παράνομη μεταφορά (19) αλλοδαπών, οι οποίοι στερούνταν εγγράφων που να δικαιολογούν τη νόμιμη παραμονή τους στην Ελληνική επικράτεια.

Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα από την ελληνοτουρκική μεθόριο έναντι χρηματικού ποσού κι έχοντας ως τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Κατασχέθηκε το προαναφερόμενο όχημα ως μέσο μεταφοράς και ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσαν οι δράστες για τις συνεννοήσεις τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis