Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:40 | 11/01/2020

Συνελήφθη, χθες (10-01-2020) το πρωί, στο Αίγιο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ένας 31χρονος σεσημασμένος αλλοδαπός ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, αντίσταση, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών.

Για την ίδια υπόθεση οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία δύο ακόμη αλλοδαπών, ομοεθνών του συλληφθέντα, ηλικίας 44 και 46 ετών, οι οποίοι ενέχονται σε σωρεία κλοπών σε Αιγιαλεία και Πάτρα.

Επιπλέον, σε βάρος του 44χρονου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών και αναζητείται για να συλληφθεί για διακεκριμένες κλοπές, ληστεία και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Ειδικότερα, χθες το πρωί ο 31χρονος μετέβη με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος, σε οικία στο Αίγιο, όπου ο πρώτος με διαρρηκτικό εργαλείο επιχείρησε να εισέλθει στο εσωτερικό της, ενώ ο δεύτερος επιτηρούσε τον χώρο (τσιλιαδόρος), ωστόσο όταν έγιναν αντιληπτοί από πολίτες εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους και τράπηκαν σε φυγή.

[custom:google-ads]

Για τη διερεύνηση του περιστατικού κινητοποιήθηκαν άμεσα οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και την σύλληψη του 31χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε πεζός και ακινητοποιήθηκε λίγο πριν μπει στο αυτοκίνητο του 44χρονου συνεργού του, ο οποίος αναπτύσσοντας ταχύτητα διέφυγε με αυτό.

Παράλληλα, ο 31χρονος κατά την σύλληψή του αντιστάθηκε στους αστυνομικούς και τους άσκησε σωματική βία χτυπώντας τους με τα άκρα του.

Από την ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, προέκυψε ότι ο 31χρονος και ο 44χρονος, είχαν διαπράξει από 23-9-2019 μέχρι και 16-12-2019, ακόμη πέντε διαρρήξεις οικιών στο Αίγιο και στην Πάτρα.

Επιπλέον, ο 44χρονος με τον 46χρονο συνεργό του, είχαν διαπράξει ακόμη δεκατρείς κλοπές σε οικίες, στο Αίγιο, στο Λαμπίρι και στο Άλσος, όπου επίσης είχαν αφαιρέσει κοσμήματα και χρήματα.

Επισημαίνεται, ως προς τον τρόπο δράσης των τριών αλλοδαπών, ότι δρούσαν κυρίως πρωινές ώρες, όταν οι ένοικοι απουσίαζαν από τις οικίες τους , ενώ με την χρήση διαρρηκτικών εργαλείων, παραβίαζαν του ομφαλούς των κλειδαριών από τις πόρτες των οικιών.

Σημειώνεται ότι, το συνολικό παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι τρεις δράστες από τις κλοπές που διέπραξαν, ξεπερνά τις 36.000 ευρώ.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 31χρονο οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή του και κατέσχεσαν 48 γραμμάρια μεθαδόνης, έναν σουγιά, έναν διαρρηκτικό εργαλείο και ένα κινητό τηλέφωνο.

Από τον έλεγχο των στοιχείων του 31χρονου προέκυψε ότι πρόκειται σεσημασμένο δράστη, ο οποίος αποφυλακίστηκε πρόσφατα από σωφρονιστικό κατάστημα όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράνομη οπλοφορία.

Τέλος, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 44χρονος φέρεται να έχει ως ιδιοκτήτη αλλοδαπή γυναίκα, η οποία είχε δηλώσει απώλεια πινακίδων κυκλοφορίας με αποτέλεσμα να εκδοθούν νέες και παράλληλα είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αιγίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας.

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis