Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
15:44 | 30/04/2016

«Μπαρούτι» μυρίζει έξω από συνέδριο του ξενοφοβικού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία» (AfD) που διεξάγεται στη Στουτγκάρδη, με εκατοντάδες διαδηλωτές, κυρίως αναρχοαυτόνομους, να προσπαθούν να μπλοκάρουν την είσοδο του κτιρίου με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές και χρήση σπρέι πιπεριού. Οι γερμανικές αρχές έχουν προχωρήσει σε 400 συλλήψεις.  

Η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή για αποφυγή συγκρούσεων με υποστηρικτές του AfD.

Στόχος του συνεδρίου είναι η κατάρτιση προγράμματος. Τα πράγματα για το ξενοφοβικό γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία φαίνεται να πηγαίνουν καλά. Το κόμμα ιδρύθηκε μόλις το 2013 και εκπροσωπείται ήδη στα μισά τοπικά κοινοβούλια της χώρας, ενώ σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το AfD στην ανατολική Γερμανία λαμβάνει ποσοστό έως και και 20%.

Ο λόγος της διαρκούς ανόδου τoυ κόμματος το οποίο στις τελευταίες δημοσκοπήσεις συγκεντρώνει ποσοστό έως και 13% σε εθνικό επίπεδο, είναι η στάση που κράτησε στο προσφυγικό. 

Το κόμμα στο συνέδριό του - πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Στουτγάρδη-  θέλει να συζητήσει το πρώτο βασικό του πρόγραμμα, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων , τα ακόλουθα θέματα: 1. Ευρώπη - να τελειώνει το πείραμα του ευρώ, 2. εσωτερική πολιτική - ζητά την απέλαση αλλοδαπών παραβατών και την επανεισαγωγή της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, 3. εξωτερική πολιτική - θεωρεί ότι έχει μεγάλη σημασία η σχέση Γερμανίας με την Ρωσία, 4. εργασιακή πολιτική - την κατάργηση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας, και 5. πολιτισμός - την ενίσχυση και προώθηση της γερμανικής κουλτούρας. 

Η πρόεδρος του κόμματος, Φράουκε Πέτρι χαρακτήρισε την «Εναλλακτική για τη Γερμανία» τον περασμένο Μάρτιο «κόμμα της κοινωνικής ειρήνης». 

Στο συνέδριο στην Στουτγκάρδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δύο χιλιάδες μέλη της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» για να υποβάλουν προτάσεις για αλλαγές. Πολύ πιθανόν το συνέδριο να μην επαρκεί για να συζητηθούν όλα αυτά τα θέματα. Πολλές από τις προτάσεις προέρχονται από τη συντηρητική πτέρυγα του κόμματος, η οποία θα θελήσει να βάλει τη σφραγίδα της στο πρόγραμμα. Εκτός από το προσφυγικό, το θέμα που προσπάθησαν να αναδείξουν εκπρόσωποι του κόμματος ήταν το Ισλάμ. 

Στο πρόγραμμα διευκρινίζεται πως σαφώς το Ισλάμ δεν ανήκει στη Γερμανία. Οι μιναρέδες «ως ισλαμικό σύμβολο κυριαρχίας» δεν γίνονται αποδεκτοί, το ίδιο και οι αναγγελίες προσευχής του μουεζίνη. Ακόμα ζητούν την κατάργηση της μπούργκα στα σχολεία καθώς και της μαντίλας. 

 

 

www.protothema.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis