Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ομονοίας (ΦΩΤΟ)

ΕΝΤΑΣΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΤΗ Γ' ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ομονοίας (ΦΩΤΟ)

Μέρος των διαδηλωτών της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Νιγηριανού μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας προχώρησαν σε πετροπόλεμο με την αστυνομία η οποία απάντησε με ρίψη χημικών.

Η ένταση συνεχίζεται και αυτή την ώρα με την Γ’ Σεπτεμβρίου να είναι κλειστή και τα γύρω στενά να είναι το θέατρο του κλεφτοπόλεμου μεταξύ διαδηλωτών και αντρών των ΜΑΤ.

Η πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από αντιρατσιστικές, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από το Α.Τ. Ομονοίας (pics)

Στις 8 Φλεβάρη, ο Εμπουκά, μετανάστης από την Νιγηρία, σύζυγος και πατέρας δύο παιδιών, μεταφέρθηκε για εξακρίβωση στοιχείων στο ΑΤ Ομόνοιας, όπου και πέθανε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της γυναίκας του, ο θάνατός του Εμπουκά Μαμασουμπέκ αποκρύφτηκε από τους αστυνομικούς, όταν αυτή τον αναζήτησε. Όπως υποστηρίζει, η ίδια επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας την Παρασκευή το απόγευμα και το Σάββατο το πρωί, όπου επανειλημμένα της είπαν, πως δεν γνωρίζουν τίποτα, ο άνθρωπος δεν ήταν εκεί, και να περιμένει 24 ώρες για να δηλώσει την εξαφάνισή του.

Από την πλευρά της η αστυνομία αναφέρει ότι ο Εμπουκά προσήχθη για εξακρίβωση στοιχείων και πέθανε από πνευμονικό οίδημα μέσα στο τμήμα στις 12.30 την Παρασκευή.

Πηγές: newsbeast.gr, newsbomb.gr

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σε εξέλιξη πορεία προς το Α.Τ. Ομόνοιας (ΕΙΚΟΝΕΣ)