Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:31 | 26/10/2016

Επεισόδια και συμπλοκές μεταξύ μεταναστών και αστυνομικών σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν ξεσπάσει από το μεσημέρι στο κέντρο κράτησης στη ΒΙ.ΑΛ. Από τους χώρους έχουν απομακρυνθεί οι εργαζόμενοι και οι Μ.Κ.Ο. ενώ είναι σε εξέλιξη επιχείρηση καταστολής της εξέγερσης από την Αστυνομία...

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αφορμή για το ξέσπασμα των επεισοδίων ήταν η διαμαρτυρία μιας γυναίκας από τη Συρία σε υπάλληλο της Ύπατης Αρμοστείας, για την καθυστέρηση στην εξέταση της αίτησης παραχώρησης ασύλου.

Η ένταση κορυφώθηκε και κατέληξε σε επίθεση της γυναίκας κατά των υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου. Στη συνέχεια κλιμακώθηκαν οι αντιδράσεις, πρόσφυγες και μετανάστες προσπάθησαν να "εγκλωβίσουν" τους εργαζόμενους στους χώρους της ΒΙ.ΑΛ., τα ΜΑΤ επενέβησαν βίαια καταστέλλοντας τις αντιδράσεις και απεγκλωβίζοντας τους εργαζόμενους.

ΦΩΤΟ από το politischios
ΦΩΤΟ από το politischios

Ο βοηθός Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου Γ. Κεβόπουλος βρίσκεται στη ΒΙ.ΑΛ. και διαπραγματεύεται με τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανεπιβεβαίωτες πηγές αναφέρουν ότι στην προσπάθεια της να διαφύγει μια εργαζόμενη από τη Χίο, δέχτηκε επίθεση από τους πρόσφυγες και τραυματίστηκε. Μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, προς το παρόν επικρατεί ηρεμία με την γυναίκα από τη Συρία να έχει μεταφερθεί στο "Σκυλίτσειο", επίσης τραυματισμένη.

Να σημειωθεί ότι, σε εγρήγορση βρίσκονταν από το πρωί οι δυνάμεις ασφαλείας υπό το φόβο εκδήλωσης επεισοδίων ύστερα από όσα προηγήθηκαν σε Λέσβο και Σάμο. Ενδεικτικό είναι ότι από το πρωί και στη Σούδα και στη ΒΙ.ΑΛ βρίσκονταν δυνάμεις της Αστυνομίας αλλά και της Πυροσβεστικής που ακόμη παραμένουν στον χώρο.

Πηγή: politischios, www.newsit.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θύμα ξυλοδαρμού μάρτυρας που κατέγραψε τα τελευταία λεπτά του Παντελίδη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την κατηγορία ΣΩΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis