Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Πέτρες, μπουκάλια και χημικά

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Πέτρες, μπουκάλια και χημικά

Οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν από την πλατεία Αριστοτέλους κατάφεραν νωρίτερα να σπάσουν τον φραγμό που στήθηκε με κλούβα των ΜΑΤ, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης. Πριν λίγο σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ συμμετεχόντων στην πορεία για τη Μακεδονία και αστυνομικών δυνάμεων που έχουν παραταχθεί στη Λεωφόρο Νίκης.

Στη συνέχεια, βρήκαν και πάλι μπροστά τους τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες είχαν παραταχθεί στο ύψος της οδού Στρατηγού Καλλάρη.

Εκεί, ορισμένοι από τους διαδηλωτές που επιθυμούν να προσεγγίσουν στον Λευκό Πύργο, πέταξαν πέτρες και μπουκάλια προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, προκειμένου να απωθήσουν τους διαδηλωτές. 


Προς στιγμήν επικράτησε ένταση. Οι συμμετέχοντες στην πορεία παραμένουν στο ύψος της Στρ. Καλλάρη.

ast 1.jpg

ast 2.jpg

Περίπου 30 διαδηλωτές κατάφεραν να περάσουν από τον φραγμό των ΜΑΤ και έφτασαν στο Άγαλμα του ναυάρχου Βότση, στη Λ. Νίκης, ενώ ο μεγαλύτερος όγκος της πορείας παραμένει στο ύψος της Στρ. Καλλάρη.

Paralia 2.jpg

Υπενθυμίζεται ότι σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα και πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της πόλης, οι οποίοι είχαν καλέσει από νωρίς σε αντισυγκέντρωση, στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Πηγή: thestival.gr