Επεισόδιο στα κρατητήρια με πρωταγωνιστή αστυνομικό που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

ΝΕΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ
Επεισόδιο στα κρατητήρια με πρωταγωνιστή αστυνομικό που κατηγορείται για διακίνηση ναρκωτικών

Νέα δικογραφία εις βάρος του 28χρονου αστυνομικού, που υπηρετεί στο Α.Τ. Νότιας Ρόδου, ο οποίος κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών με την ειδικότερη μορφή της κατοχής και καλλιέργειας από κοινού και κατά μόνας, σχημάτισαν προχθές οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ρόδου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στη νέα δικογραφία ο αστυνομικός κατηγορείται για διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.

Πιο συγκεκριμένα φέρεται, όντας κρατούμενος στα κρατητήρια του Α.Τ. Ρόδου, να έσπασε τα δύο καρτοτηλέφωνα και να τα κατέστησε μη λειτουργικά ευρισκόμενος σε κατάσταση παροξυσμού ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αφορμή για την έκρηξή του αυτή αποτέλεσε η αδυναμία συγκρατούμενού του να επικοινωνήσει με την χρήση αυτών.

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε με μεταγωγή στις δικαστικές φυλακές της Κω ενώ σήμερα αναμένεται να υποβληθεί στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου προσφυγή του για την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Θυμίζουμε ότι την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του 28χρονου αστυνομικού, παρήγγειλε αρμοδίως στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών η Ανακρίτρια Υπηρεσίας κατόπιν σχετικού αιτήματος της Εισαγγελέως Υπηρεσίας.

Ο 48χρονος ημεδαπός συγκατηγορούμενός του αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς ορους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του και η 41χρονη ημεδαπή ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Το απόγευμα της 11ης Αυγούστου ενημερώθηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης για απόπειρα κλοπής στην οικία στην οποία διαμένουν ο αστυνομικός και ο ομογενής στη Λαχανιά και ότι εντός αυτής υπήρχε μικροποσότητα ναρκωτικών.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν στην οικία και διενήργησαν έρευνα παρουσία δικαστικού λειτουργού. Βρήκαν και κατάσχεσαν ποσότητα κάνναβης βάρους 10,1 γραμμαρίων.

Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο αστυνομικός διέμενε με την σύντροφό του και την οικογένειά της, παράλληλα και σε οικία στον Αρχάγγελο.

Σε σωματική έρευνα που έγινε στον αστυνομικό βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο.

Ακολούθησε έρευνα στην συγκεκριμένη οικία κι εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην αυλή 9 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,08 έως 2,2 μέτρων, στο δωμάτιο του σαλονιού δώδεκα σπόροι κάνναβης σε πλαστικό δοχείο, ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 5,8 γραμμαρίων, φυτικά αποσπάσματα από αποξηραμένα δενδρύλλια κάνναβης, καθαρού βάρους τριακοσίων δεκαοκτώ 318 γραμμαρίων, στο μπάνιο της οικίας ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης καθαρού βάρους 0,2 γραμμαρίων, στο υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου ακατέργαστη κάνναβη καθαρού βάρους 0,7 γραμμαρίων, μία αυτοσχέδια γυάλινη πίπα με εμφανή υπολείμματα κάνναβης, δύο φυσίγγια πυροβόλου όπλου και συγκεκριμένα περιστρόφου διαμετρήματος 38 χιλιοστών κι ένας κάλυκας πυροβόλου όπλου των εννέα χιλιοστών.

Στο υπνοδωμάτιο του ισογείου της οικίας βρέθηκαν φυτικά αποσπάσματα από αποξηραμένο δενδρύλλιο κάνναβης καθαρού βάρους 1 γραμμαρίου, τρεις σύριγγες αχρησιμοποίητες και δύο δισκία του ναρκωτικού σκευάσματος STELNOX.