Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:14 | 25/05/2016
Τα στελέχη του Στρατού Ξηράς τα οποία εργαζόμενα κάτω από τις δύσκολες συνθήκες κατόρθωσαν να βρουν λύσεις σε διάφορα θέματα με σχεδόν μηδενικό κόστος, συμβάλλοντας τόσο στην επίτευξη των στόχων του ΓΕΣ για το 2015, όσο και στην εξοικονόμηση πόρων από τον προϋπολογισμού του, επιβράβευσε η ηγεσία του ΓΕΣ. Τα συγκεκριμένα στελέχη -αξιωματικοί, ανθυπασπιστές, μόνιμοι και εθελοντές υπαξιωματικοί- υπερβάλλοντες εαυτούς ανέπτυξαν μηχανογραφικές εφαρμογές, σχεδίασαν και υλοποίησαν αλγορίθμους, επισκεύασαν και εκσυγχρόνισαν μέσα και υλικά.
Σημειώνεται ότι το 2015 ο Στρατός Ξηράς ανέπτυξε προς την κατεύθυνση αυτή 1.297 καινοτόμες δράσεις. Ενδεικτικά παραδείγματα αποτελεσμάτων των καινοτόμων δράσεων των στελεχών είναι:
- Η πλήρης ενεργοποίηση δοκιμαστηρίου κινητήρων μετά από 5ετή ακινησία λόγω βλαβών και δυσλειτουργιών που είχε ως αποτέλεσμα την εξοικονόμηση 200.000 ευρώ.
- Η επισκευή 6 προβολέων που χρησιμοποιούν τα ελικόπτερα στις αποστολές τους. Από τη δράση αυτή εξοικονομήθηκαν 125.000 ευρώ
- Η σχεδίαση και λειτουργία συστήματος ανακύκλωσης χρησιμοποιημένου αυτούσιου αντιπηκτικού διαλύματος που αφαιρείται από τα συστήματα ψύξεως των μέσων του Στρατού Ξηράς. Με την ανακύκλωση παράγεται υδατικό διάλυμα αντιπηκτικού υγρού για την κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, με οικονομικό όφελος 3 ευρώ ανά λίτρο παραγομένου προϊόντος.
- Η μελέτη και εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας σε τρία στρατόπεδα στην Αττική πετυχαίνοντας εξοικονόμηση 240.000 ευρώ.
Τα τιμητικά πτυχία απένειμε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης σε ειδική τελετή στο ΓΕΣ.

www.dikaiologitika.gr
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis