Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
23:15 | 25/10/2015
Ισραηλινά μαχητικά και ελικόπτερα εισέβαλαν στη Συρία και βομβάρδισαν την 90η συριακή Ταξιαρχία στην Quneitra, και την περιοχή Tell al-Ahmar ενώ μετά από σφοδρές ανταλλαγές πυρών με τις δυνάμεις της Χεζμπολάχ και τους Ιρανούς Φρουρούς που βρίσκονται στην περιοχή ένα ισραηλινό μαχητικό κατερρίφθη και ακολούθησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του πιλότου ο οποίος κρατείται αιχμάλωτος του ISIS.
 
To ISIS και η ισλαμιστική οργάνωση al-Liwa Yarmouk συνεργάζονται και ελέγχουν την συγκεκριμένη περιοχή στα σύνορα με το Ισραήλ.
 
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της χτεσινής νύχτας υπήρξαν πολλές αναφορές σχετικά με ισραηλινή εισβολή στην περιοχή της ​​Quneitra. Σύμφωνα με πληροφορίες, η περιοχή των συνόρων με τη Συρία δέχτηκε σφοδρό βομβαρδισμό από ισραηλινά μαχητικά και ελικόπτερα ενώ ισραηλινοί κομάντο πέρασαν τα σύνορα.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα ισραηλινό μαχητικό κατερρίφθη και οι Ισραηλινοί έψαχναν για τον πιλότο το μαχητικό του οποίου συνετρίβη στο συριακό έδαφος. Ταυτόχρονα, υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση ισραηλινών μαχητικών και ελικοπτέρων στη συνοριακή περιοχή κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις εικόνες και βίντεο που θα δείτε παρακάτω.
 
Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο ισραηλινός πιλότος είναι πλέον αιχμάλωτος του ISIS ενώ ο ισραηλινός στρατός εφάρμοσε το σχέδιο "Hannibal" με βομβαρδισμό τύπου "χαλιού" σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ
 
Ο Ισραηλινός στρατός μπλόκαρε όλα τα τηλεοπτικά κανάλια και τα ισραηλινά στρατιωτικά φόρουμ ενώ οι πληροφορίες που διοχέτευσε σχετικά με το θέμα είναι αντικρουόμενες και γενικευμένες.
 
Ο ισραηλινός πιλότος είναι αιχμάλωτος της al-Liwa Yarmouk η οποία συνεργάζεται με το ISIS στα σύνορα με το Ισραήλ.
 
Oι Ισραηλινοί σε ανεπίσημη ενημέρωσή τους κάνουν λόγο για έναν 23χρονο Ισραηλινό Άραβα ο οποίος πέταξε με ανεμόπτερο  από το νοτιοδυτικό χωριό Mevo Hama προς το νοτιοδυτικό Γκολάν για να ενταχθεί στον ISIS... Ο πιλότος προέρχονταν από την ισραηλινή αραβική πόλη Jaljuliya ανατολικά της Kfar Saba κοντά στη δυτική όχθη.
 
Στη συνέχεια οι ισραηλινοί παραδέχονται πως υπήρξε τεράστια αεροπορική και χερσαία κινητοποίηση. Όμως, η δικαιολογία των ισραηλινών έχει πολλά "κενά".
 
Παραδέχονται πως η "Shin Bet" πιάστηκε στον "ύπνο", κανείς δεν εντόπισε το ανεμόπτερο και το ποιος τον βοήθησε να το απογειώσει, πως εγκατέστησε επικοινωνίες με το ISIS στη Συρία χωρίς να γίνει αντιληπτός από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες και πως οι προετοιμασίες υποδοχής του στη συριακή πλευρά από τους ισλαμιστές διέφυγε της προσοχής της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών και τέλος, γιατί κανείς δεν πυροβόλησε στο ανεμόπτερο πριν περάσει τα σύνορα;
 
Και το πιο σημαντικό; Η ΙSIS παραδέχεται ότι έχει αιχμαλωτίσει ισραηλινό πιλότο!
 
Οι Ισραηλινοί στη συνέχεια παραδέχτηκαν πως ξένη χώρα "τέσταρε" τα ισραηλινά αμυντικά αντανακλαστικά, και πιο συγκεκριμένα:
 
Στην αποτελεσματικότητα, αποδοτικότητα, ταχύτητα, αντιαεροπορική κάλυψη, δυνατότητα άμεσων αεροπορικών επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού κατά μήκος του Γκολάν.
 
Η κατάσταση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο καθώς, το Ισραήλ φοβάται μετακίνηση των ιρανικών χερσαίων δυνάμεων και των αντρών της Χεζμπολάχ προς τη συριακή πλευρά στα Υψίπεδα του Γκολάν.
 
Την πληροφορία αυτή επιβεβαιώνουν και τα ισραηλινά μέσα τα οποία αναφέρουν ότι "οι δυνάμεις της Χεζμπολάχ διεισδύουν προς τα βορειοανατολικά σύνορα με το Ισραήλ στο Γκολάν υπό την κάλυψη της Ρωσικής Αεροπορίας" και προσθέτουν:
 
"Η Χεζμπολάχ πιστεύει ότι είναι ένα βήμα μακριά από την αλλαγή της στρατιωτικής ισορροπίας στο Γκολάν εις βάρος του Ισραήλ και ότι θα αποκτήσει μια βάση από την οποία θα μπορεί να μας επιτίθεται αν κερδίσει τη μάχη που διεξάγεται τώρα γύρω από την Quneitra απέναντι από τις ισραηλινές στρατιωτικές θέσεις".
 
"Η Χεζμπολάχ εδώ και δύο χρόνια ενισχυμένη από το Ιράν, προσπαθεί να εγκαταστήσει δυνάμεις κατά μήκος των συριακών συνόρων με το Ισραήλ. Αυτό είναι τεράστιας σημασίας για το Ιράν το οποίο θα μπορέσει να μεταφέρει στρατό στην περιοχή και γι αυτό το λόγο ο αρχηγός των Ιρανών Φρουρών Αl-Qods, Στρατηγός Qassem Soleiman, επισκέφτηκε την 90η Ταξιαρχία του συριακού Στρατού στη βάση της Quneitra η οποία αποτελεί το διοικητήριο στην περιοχή στη μάχη εναντίων των ισλαμιστών.
 
Ο Soleimani, ο οποίος είναι ο διοικητής των ιρανικών στρατιωτικών επιχειρήσεων σε όλη τη Μέση Ανατολή, είναι ο "σύνδεσμος" μεταξύ Τεχεράνης και Μόσχας και επιθεώρησε τις γραμμές μάχης φτάνοντας 1.5-2 χλμ από τα ισραηλινά σύνορα στο Γκολάν.
 
Δέκα μήνες πριν, στις 18 Ιανουαρίου, τα ισραηλινά UAV επιτέθηκαν σε κονβόι αξιωματούχων του Ιράν και της Χεζμπολάχ που ερευνούσαν μυστικά την περιοχή της Quneitra για μια νέα βάση. Στην επίθεση εκείνη πέθανε ο ιρανός στρατηγός Ali Mohamad Ali Allah Dadi.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στη Quneitra, ο Soleimani ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις για να ενωθούν με τους περίπου 500 μαχητές της Χεζμπολάχ Hizballah στη συγκεκριμένη περιοχή.
 
Ο Ιρανός Στρατηγός και η ρωσική αεροπορία συμφώνησαν ότι η μάχη της Quneitra δεν θα κερδηθεί αν δεν επεκταθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές από τη βόρεια και κεντρική Συρία στη νότια..
 
Αυτό θα εποτελέσει σοβαρό πρόβλημα για το Ισραήλ καθώς αυτό αποτελεί "κόκκινη γραμμή" κάτι που τόνισε ο Νετανιάχου στον Πούτιν στις 21 Σεπτέμβρη στη Μόσχα ενώ το ίδιο τόνισε και η ισραηλινή αντιπροσωπεία στην αντίστοιχη ρωσική που επισκέφτηκε το Τελ Αβίβ για την εγκατάσταση της "κόκκινης γραμμής"...
 
Αυτό που τόνισαν είναι ότι "Δεν θα πρέπει να επιτραπεί σε Ιράν και Χεζμπολάχ να δημιουργήσουν μια μόνιμη βάση απέναντι από τα ισρηαλινά σύνορα στο Γκολάν και οποιαδήποτε ρωσική αεροπορική επιδρομή στη νότια Συρία και σε περιοχές κοντά στα σύνορα θα ήταν απαράδεκτη".
 
Δείτε εικόνες και βίντεο από την ισραηλινή επιχείρηση στη Συρία.
 
 
 
 
 
 
 
 
IDF troops searching for paraglider (Photo: Efi Shrir)
 

 

defencenet.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis