Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:33 | 15/05/2018

Κε Υπουργέ,

Είναι πλέον ώριμες οι συνθήκες με την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια τον προσεχή Αύγουστο, να προετοιμαστούμε στην κατεύθυνση ανάληψης πρωτοβουλιών σε σχέση με την αποκατάσταση των οργανικών θέσεων των στελεχών ΛΣ-ΕΛΑΚΤ και κατ’ επέκταση της οργανικής σύνθεσης των Υπηρεσιών.

Η απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης το 2013 για κάθετη μείωση κατά 20% των οργανικών μας θέσεων είχε ως αποτέλεσμα την τάχα βαπτισμένη ως μεταρρύθμιση τον Λιμενικό Καλλικράτη που διέλυσε την δομή και λειτουργία του Σώματος. Από την πρώτη στιγμή κάναμε λόγο για ναυάγιο του Καλλικράτη στο παγόβουνο της μειωμένης οργανικής σύνθεσης των Λιμενικών Αρχών.

Η οριζόντια μείωση των οργανικών συνθέσεων του συνόλου των Λιμενικών αρχών, υπηρεσιών, μέσων και ειδικών μονάδων του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ, έβαλε την ταφόπλακα στην έτσι κι αλλιώς αμφιλεγόμενη αναδιάρθρωση των περιφερειακών υπηρεσιών του Αρχηγείου Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ.

Ο αρχικός και φιλόδοξος υποτίθεται σχεδιασμός της συνένωσης δυνάμεων για πιο ευέλικτο και αποτελεσματικό επιχειρησιακό σχεδιασμό, αποδείχθηκε κενό γράμμα αφού ο πραγματικός στόχος ήταν αφενός η μείωση κατά 20% περίπου του συνόλου των οργανικών θέσεων με συνέπεια την ανισσόροπη κατανομή χωρίς καμία λογική και κανένα σοβαρό επιχείρημα και αφετέρου η μείωση των Λιμενικών αρχών που όπως αποδείχθηκε ήταν λάθος αφού στην πράξη δεν προέκυψε καμία μείωση και καμία εξοικονόμηση πόρων και μέσων, όπως επικαλούνταν.

Παρά ταύτα κανείς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει τις μειωμένες συνθέσεις, των πλωτών περιπολικών σκαφών, των Κλιμακίων ειδικών αποστολών και των Λιμενικών αρχών, την ώρα που το αντικείμενο και οι αρμοδιότητες του Σώματος έχουν αυξηθεί υπέρμετρα, το προσωπικό βρίσκεται στα όρια του και που καθημερινά περιστατικά μας δείχνουν ότι δεν μπορούμε να δίνουμε περισσότερη βάση στο ένα αντικείμενο σε βάρος του άλλου.

Επειδή αυτή η κατάσταση εκτιμούμε ότι αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ αλλά και των στελεχών του Σώματος, η Ομοσπονδία μας ζητά την άμεση συγκρότηση ομάδας εργασίας υπηρεσιακών παραγόντων και συνδικαλιστικών εκπροσώπων, με σκοπό την  αποκατάσταση και αύξηση  των οργανικών θέσεων του Σώματος καθώς και τον από μηδενικής βάσεως επανακαθορισμό της κατανομής προσωπικού ΠΔ 81/2014 και Κανονισμοί 78/2014 και 79/2014 (Καλλικράτης).

Πιστεύουμε τέλος στη θετική συμβολή σας στην επίλυση του παραπάνω αιτήματος μας, θεωρώντας ότι όλοι μαζί και ο καθένας από τη θέση του, ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία, έχουμε κοινό σκοπό και στόχο και ότι γνώμονας μας είναι η βελτίωση των εργασιακών συνθηκών του προσωπικού και ταυτόχρονα η αρτιότερη παροχή υπηρεσιών του Σώματος.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΟ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΡΙΒΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣΚΑΜΒΥΣΗΣ ΣΑΡΑΝΤΟΣ



 

neaplefsi.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis