Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:14 | 23/09/2016

του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Το μαχαίρι είναι από τα πιο θανατηφόρα και αποτελεσματικά όπλα. Μέχρι και σε απόσταση 5 μέτρων κερδίζει αυτός που βγάζει μαχαίρι και όχι αυτός που επιχειρεί να βγάλει πιστόλι. 
 
Έχει ταχύτητα, είναι αποτελεσματικό σε κλειστούς χώρους και δεν αντιμετωπίζεται ούτε ακόμα και από ανθρώπους που ξέρουν καλή άοπλη πάλη.
 
Αντίθεται με ότι δείχνουν στις ταινίες το μαχαίρι σχεδόν πάντα κόβει. Ακόμα και αν κάποιος καταφέρει να πιάσει τον καρπό που το κρατάει, το μαχαίρι περιστρέφεται και κόβει το ίδιο το χέρι του αμυνόμενου.
 
Στις ταινίες πάντα δείχνει ότι το μαχαίρι χρειάζεται να επιφέρει θανατηφόρο πλήγμα. Δεν ισχύει, εάν κόψει υπάρχει ακατάσχετη αιμοραγία και επέρχεται σοκ.
 
Αν βρει δε αρτηρία το μόνο που προλαβαίνει να πεί κάποιος είναι «μαμά με έκοψαν» και αρχίζει και τρέχει μέχρι όσο μπορέσει να τρέξει.
 
Ο Cass Magda και ο Dan Inosanto δείχνουν μια επίδειξη επίθεσης και αντεπίθεσης όταν και οι δύο αντίπαλοι κρατούν μαχαίρι.
οιες 
Πρόκειται για το φιλιππινέζικο κάλι ίσως το πιο ρεαλιστικό ως προς το αντικείμενο (όπως και όλες οι παρόμοιες πολυνησιακές τέχνες, όπως το ινδονησιακό Σιλάτ και το χαβανέζικο Λούα).
 

www.pronews.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis