Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
16:13 | 27/03/2017

Με επιθέσεις από τους «γνωστούς - αγνώστους» κατά αστυνομικών δυνάμεων στα Εξάρχεια άρχισαν και ολοκληρώθηκαν στην Αθήνα οι «εορτασμοί» για την 25η Μαρτίου.

Νεαροί και νεαρές προσκείμενοι στον αντιεξουσιαστικό χώρο για ακόμη μία φορά επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με αστυνομικούς των ΜΑΤ έχοντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο. Ο νέος κύκλος των μικροεπεισοδίων -που τείνει να εξελιχθούν σε «πατροπαράδοτη συνήθεια» κατά τις βραδινές ώρες κάθε Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής- άνοιξε λίγο μετά τα μεσάνυχτα ανήμερα της εθνικής μας εορτής.

Ομάδα ατόμων επιτέθηκε αρχικά με πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων στο σημείο να διακοπεί για αρκετή ώρα. Στη 01.35 νεαροί εκτόξευσαν πέτρες κατά αστυνομικών που βρίσκονταν επί της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ προσπάθησαν να στήσουν οδοφράγματα, βάζοντας φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Είκοσι λεπτά αργότερα άλλη ομάδα επιτέθηκε σε αστυνομικούς επί της Βαλτετσίου, με την ένταση να καταλήγει και πάλι στη συμβολή της οδού Τοσίτσα με την Πατησίων. Τα μικρής έκτασης επεισόδια έληξαν λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου, χωρίς να γίνουν προσαγωγές ή συλλήψεις από την Αστυνομία.

Οι «γνωστοί-άγνωστοι», ωστόσο, ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη νύχτα, με τις επιθέσεις να ξεκινούν από τις 19.45 του Σαββάτου και να επικεντρώνονται κατά των αστυνομικών δυνάμεων επί της οδού Τοσίτσα. Χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο το Πολυτεχνείο, νεαροί και νεαρές πραγματοποίησαν τρεις συνολικά επιθέσεις, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα κατά αστυνομικών.

Τα επεισόδια έληξαν λίγο πριν από τις τρεις τα ξημερώματα της Κυριακής, με την Αστυνομία να προχωρά σε τρεις προσαγωγές: ενός 21χρονου Ελληνα, ενός 26χρονου Αλβανού και ενός 21χρονου ομοεθνούς του. Οι δύο πρώτοι, μετά την εξακρίβωση των στοιχείων τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος του τρίτου διατάχθηκε διοικητική απέλαση καθώς διαπιστώθηκε ότι βρίσκεται παράνομα στη χώρα μας.

Την περασμένη Πέμπτη ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, παραχώρησε συνέντευξη στο Κανάλι της Βουλής, όπου, μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε και για το «άβατο των Εξαρχείων». Ο Ν. Τόσκας απάντησε σχετικά ότι «το κάθε ζήτημα για να λυθεί θέλει σύστημα και οργάνωση», ενώ εξαπέλυσε πυρά προς την αντιπολίτευση που «ξεχνά τι γινόταν επί δικής της εποχής». «Λέει ανακρίβειες ότι μπορεί σε 24 ώρες να καθαρίσει τα Εξάρχεια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή:  www.ethnos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis