Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:45 | 05/06/2018

"Πλέον έχουμε ξεφύγει από τις λεκτικές επιθέσεις και δεχόμαστε επιθέσεις σώμα με σώμα", καταγγέλει μιλώντας στο tempo24.gr, o πρωην Πρόεδρος και μέλος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Αχαΐας Διονύσης Μπάρμπας, επισημαίνοντας ταύτοχρονα πως η κατάσταση στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου είναι έκρυθμη, με τις επιθέσεις πλέον να είναι καθημερινό φαινόμενο.

"Αισθανόμαστε ότι κινδυνεύουμε καθημερινά ενώ είμαστε τελείως απροστάτευτοι. Το τραγικό είναι ότι στο προ ημερών Πανελήννιο Συνέδριο του κλάδου μας, δυστυχώς δεν ήταν ούτε ένας, εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ούτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;". 

Αφορμή για τα όσα γνωστοποιείο ο κ. Μπάρμας στάθηκε το τελευταίο επεισόδιο που σημειώθηκε την Κυριακή στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Πάτραας, με τραυματισμό σωφρονιστικού υπαλλήλου. Όλα ξεκίνησαν από συμπλοκή μεταξύ των κρατουμένων στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πάτρας. Οι υπάλληλοι έσπευσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά δύο εξ αυτών δέχθηκαν επίθεση από Έλληνα κρατούμενο, ο οποίος σύφωνα με τις μαρτυρίες ήταν ιδιαίτερα επιθετικός.

Τόσο ο κρατούμενος, όσο και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο κυρίως για προληπτικούς λόγους. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπάρμπα, οι συνδικαλιστές ενώσεις, έχουν στείλει ουκ ολίγες φορές, έγγραφα, διαμαρτυρίες στα αρμόδια υπουργεία, καθώς το φαινόμενο έχει λάβει σοβαρές διαστάσεις και παρατηρείται σε όλα τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας.

Πηγή: tempo24.gr

 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis