Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
11:41 | 24/10/2017

To ποσό-ρεκόρ των έξι εκατομμυρίων δολαρίων προσφέρει η αστυνομία, ως αμοιβή για την σύλληψη του κατά συρροή δολοφόνου που ευθύνεται για τον θάνατο έξι γυναικών στην δεκαετία του '80. Το ποσό συγκεντρώθηκε από τις οικογένειες των έξι θυμάτων που προσέφεραν από ένα εκατομμύριο για την εξιχνίαση του κάθε εγκλήματος.

Πρόκειται για ποσό χωρίς προηγούμενο που αναπτερώνει τις ελπίδες των οικογενειών, αλλά και των αρχών, για την διαλεύκανση αυτών των εγκλημάτων και την ανεύρεση του δολοφόνου που παραμένει ασύλληπτος επί 36 χρόνια.

[custom:google-ads]

Οι "φόνοι του Tynong North" συνέβησαν μεταξύ του Μαΐου 1980 και του Νοεμβρίου 1981. Τα θύματα ήταν γυναίκες που δεν είχαν κοινά χαρακτηριστικά (η νεότερη ήταν 14 και η γηραιότερη 73 ετών), εκτός του ότι ήταν όλες πεζές και ετοιμάζονταν να χρησιμοποιήσουν τα μέσα συγκοινωνίας. Τα πτώματά τους βρέθηκαν θαμμένα σε θαμνώδεις εκτάσεις στο Frankston, στο Tynong North και στον όρμο της Μελβούρνης.

Ο δολοφόνος είχε προσπαθήσει να κρύψει την ταυτότητά τους, αφαιρώντας κάθε προσωπικό αντικείμενο που θα διευκόλυνε την αναγνώρισή τους. Τα θύματα ήταν η 59χρονη Allison Rooke, η 14χρονη Catherine Headland, η 18χρονη Ann-Marie Sargent, η 34χρονη Narumol Stephenson, η 55χρονη Joy Carmel Summers, και η 73χρονη Bertha Miller.

 

Τα έξι θύματα του ασύλληπτου δολοφόνου βρήκαν τον θάνατο περπατώντας στην περιοχ

Η τελευταία παραμένει "το κλειδί" της υπόθεσης για τις αρχές, καθώς δύο εβδομάδες πριν τον τραγικό θάνατό της είχε αναφέρει σε μία φίλη της ότι συνάντησε στο τραμ έναν άντρα, ο οποίος της έπιασε κουβέντα για τη Βίβλο και τον οποίο σκόπευε να προσηλυτίσει.

Το Τμήμα Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Βικτώριας προσπαθεί από τότε να εντοπίσει αυτόν τον άνδρα, θεωρώντας τον ως βασικό ύποπτο. Συνολικά, οι αρχές έχουν ανακρίνει τουλάχιστον δύο χιλιάδες άτομα για την υπόθεση αυτή, ενώ το 1998 συστάθηκε μία ειδική ομάδα επιφορτισμένη με την διαλεύκανσή της, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο ένοχος.

Τώρα, οι οικογένειες και οι φίλοι των θυμάτων βλέπουν τις ελπίδες τους να αναπτερώνονται, καθώς η διαλεύκανση των εγκλημάτων θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τα τραύματα που έχει επιφέρει αυτή η υπόθεση.

Πηγή: neoskosmos.com

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis