Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:59 | 07/02/2019

«Βλέπω πραγματικά απίθανο το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου»: αυτό δήλωσε ο συνήγορος των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που έλαβαν άσυλο από τη χώρα μας, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό μετά από την επικήρυξή τους από την Άγκυρα.

Όπως τόνισε ο δικηγόρος Χρίστος Μυλωνόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υπεράσπιση εξετάζει την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση επαναπροώθησης των «8», σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Άγκυρας.

[custom:google-ads]

Την ίδια ώρα, ο κ. Μυλωνόπουλος τόνισε ότι η επικήρυξή τους συνιστά πρόκληση για τη διεθνή μονιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία.

«Η Τουρκία ζητεί από την Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο συνήγορος των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών υπογράμμισε πως η Τουρκία ζητά να περιφρονηθεί η νομιμότητα και να επιδιωχτεί η περιέλευσή τους με άλλον τρόπο.

Μάλιστα, έκανε λόγο και για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας».

«Διακαής επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν» ανέφερε ο δικηγόρος, και συμπλήρωσε: «Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη».

cnn.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis