Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
10:59 | 17/04/2019

Επικίνδυνα δρομολόγια με άπειρους ή ανήλικους οδηγούς-διακινητές και επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές. Τα παραπάνω αναδεικνύει το συμβάν που εκτυλίχτηκε βραδινές ώρες της Δευτέρας 15 Απριλίου στην ανατολική είσοδο της Κομοτηνής στο ύψος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής. Ένα συμβάν από το οποίο δεν υπήρξαν τραυματίες μόνο από τύχη, καθώς ήταν πολύ σοβαρό και σε αυτό ενεπλάκησαν τέσσερα οχήματα σε ένα πολυσύχναστο σημείο της πόλης. Το ένα εξ αυτών οδηγούσε αλλοδαπός διακινητής, επέβαιναν τρεις μετανάστες και στην προσπάθεια του να ξεφύγει από αστυνομικούς, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πάνω σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα.

[custom:google-ads]

Δεν επιδιώκουμε την καταδίωξη, λέει έμπειρος αστυνομικός στον "Χ", με αφορμή την καταδίωξη που κατέληξε στην Κομοτηνή με το όχημα διακινητή να εμβολίζει τα τρία σταθμευμένα οχήματα μπροστά στο Νοσοκομείο. Το ερώτημα τέθηκε επιτακτικό μετά το συμβάν αυτό, που άλλωστε δεν είναι το πρώτο που εκτυλίσσεται στην πόλη μας, με οδηγούς - διακινητές να μην συμμορφώνονται στις υποδείξεις αστυνομικών που πρέπει να τους καταδιώξουν για να τους συλλάβουν.

Πρώτο μας μέλημα είναι να τους σταματήσουμε άμεσα, κάνοντας τους σήμα, μας εξηγεί. Και αυτό όπως λέει γίνεται γιατί οι αλλοδαποί που αναλαμβάνουν την μεταφορά μεταναστών από τα σύνορα προς την ενοδοχώρα είναι συνήθως άπειροι ή ακόμη και ανήλικοι και αναπτύσσουν επικίνδυνες οδηγικές συμπεριφορές. "Έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών σοβαρών τροχαίων με μετανάστες λόγω ακριβώς της απειρίας των οδηγών - διακινητών" μας λέει ο αστυνομικός, για να καταδείξει ότι η καταδίωξη θα γίνει εφόσον κριθεί απαραίτητη για να σταματήσει η διακίνηση μεταναστών.

Από την εθνική οδό,  μέσα στην πόλη

Στην συγκεκριμένη περίπτωση αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, εντόπισαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο να κινείται στην Εθνική Οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής. Όμως ο 27χρονος οδηγός του αντιλαμβανόμενος την αστυνομική παρουσία ανέπτυξε γρήγορα ταχύτητα. Στη συνέχεια το όχημα κινήθηκε στην πόλη της Κομοτηνής και μπροστά στο Νοσοκομείο της πόλης ο οδηγός του έχασε τον έλεγχο του οχήματος, προσέκρουσε σε τρία παρακείμενα σταθμευμένα οχήματα και ακινητοποιήθηκε, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ακολούθως, ο δράστης τράπηκε πεζός σε φυγή, πλην όμως συνελήφθη άμεσα από τους αστυνομικούς, ενώ σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα τρεις μη νόμιμους μετανάστες. 

Οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν το συμβάν είναι χαρακτηριστικές και περιγράφουν την οδηγική συμπεριφορά του αλλοδαπού ως άκρως επικίνδυνη. Καταδεικνύουν επίσης τη μη συμμόρφωση του στις υποδείξεις των αστυνομικών και τις συνέπειες αυτής της πράξης. 

 

Δήμητρα Συμεωνίδου
 
Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis