Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
08:58 | 13/08/2018

Άκρως αποκαλυπτικό ήταν το χθεσινό εκτενές δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου που κάνει λόγο για επικίνδυνη «βουβαμάρα» και «κώφωση» των αστυνομικών στο Μάτι τις κρίσιμες ώρες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ραφήνας, ο σταθμός βάσης εκπομπής του νέου ψηφιακού συστήματος ραδιοεπικοινωνίας SEPURA (υπάρχουν άλλοι δύο σε Νέα Μάκρη και Πεντέλη), για τις επικοινωνίες των αστυνομικών, σταμάτησε να εκπέμπει για… 6,5 ώρες (19:20-02:00), εξαιτίας διακοπής ρεύματος τη «Μαύρη Δευτέρα».

[custom:google-ads]

Κανείς από τη Διεύθυνση Τεχνικής Υποστήριξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας δεν είχε βάλει ένα… UPS για την αδιάλειπτη παροχή ενέργειας από την μπαταρία του συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι κρίσεις φέρνουν... κρίση στην ΕΛ.ΑΣ.

Οι υπηρεσίες της Τροχαίας δεν έχουν ασυρμάτους συμβατούς με το νέο ψηφιακό σύστημα ραδιοεπικοινωνίας, κάτι που θα τους διευκόλυνε να συντονίσουν καλύτερα τη διαδικασία διακοπής της κυκλοφορίας στη Λ. Μαραθώνος, αφού και με τους αναλογικούς ασυρμάτους είχαν διακεκομμένες λήψεις και διαβιβάσεις. Η συγκεκριμένη εταιρία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στις αρχές του 2017, είχε προβεί σε δοκιμές του συστήματος σε Μάτι, Ραφήνα, Νέα Μάκρη, Μαραθώνα, Νέο Βουτζά και Καλλιτεχνούπολη (50 συνολικά), όπου διαπίστωνε ότι οι νέοι ασύρματοι είχαν καλό έως αποδεκτό σήμα, όχι όμως και οι παλιοί.

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει έγγραφα της Ελληνικής Αστυνομίας για τις διαπιστώσεις δοκιμών που έγιναν στις αρχές… Ιουλίου 2018, σε διάφορα σημεία της Αττικής, μεταξύ των οποίων και στην επίμαχη περιοχή, όπου οι αστυνομικοί επεσήμαιναν τις προβληματικές επικοινωνίες εξαιτίας των παλιών προβληματικών ασυρμάτων, οι οποίοι δεν έπιαναν σε 8 από τα 10 σημεία των δοκιμών. Σημειώνεται ότι το σύστημα έχει δυνατότητα γεωεντοπισμού του χρήστη, δηλαδή ανά πάσα στιγμή το κέντρο επιχειρήσεων γνωρίζει πού βρίσκεται και μπορεί να κατευθύνει τις δυνάμεις ανάλογα με τη διαβάθμιση των περιστατικών επέμβασης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα «λαθρο-ακρόασης», δηλαδή το κέντρο μπορεί να ακούει την κρισιμότητα της κατάστασης χωρίς τη διαβίβαση του χρήστη και να αξιολογεί τις επιχειρησιακές συνθήκες.

Δείτε τη συνέχεια του άρθρου στην ιστοσελίδα   eleftherostypos.gr
 

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis