Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:00 | 03/06/2019

Οπλισμένος γυρνάει στην Αττική ένας από τους πιο σκληρούς κακοποιούς της ομάδας των τεσσάρων δραπετών του Μεταγωγών, που πλην ενός, οι υπόλοιποι παραμένουν ασύλληπτοι.

Πρόκειται για τον 36χρονο Αλβανό Ασάνι Αστρίτ ο οποίος τον Ιούνιο του 2012 είχε γαζώσει με καλάσνικοφ έναν 30χρονο με αποτέλεσμα να τον σκοτώσει και είχε τραυματίσει σοβαρά τον 32χρονο αδελφό του, όταν τα θύματα κατέβηκαν από το σπίτι τους στην Καισαριανή σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν τον Αστρίτ και του συνεργούς του να τους κλέψουν το αυτοκίνητο.

[custom:google-ads]

Η ίδια συμμορία ήταν υπεύθυνη για δεκάδες ένοπλες και βίαιες ληστείες και δεκάδες κλοπές και διαρρήξεις.

Οι υπόλοιποι επίσης Αλβανοί δραπέτες, 32 και 35 ετών αντίστοιχα, συμπεριλαμβανομένου του συλληφθέντα που εντοπίστηκε κοντά στην Λαχαναγορά του Ρέντη έχουν απασχολήσει επίσης για πλήθος κλοπών-διαρρήξεων και ληστειών.

 

Το χρονικό της απόδρασης- Ακινητοποίησαν διαδοχικά τέσσερις αστυνομικούς και πήραν δύο όπλα

Οι τέσσερις κρατούμενοι είχαν πρόσφατα προκαλέσει επεισόδιο στις Φυλακές Κορυδαλλού και αποπειράθηκαν να έρθουν σε συμπλοκή με άλλους συγκρατούμενους τους σε διπλανή πτέρυγα από την δική τους.

Πέρασαν αυτόφωρο για το επεισόδιο αυτό και ανέμεναν στο Μεταγωγών την μεταφορά τους σε άλλες Φυλακές.

Στις τέσσερις τα ξημερώματα, ένας από αυτούς προσποιήθηκε τον άρρωστο και έπεσε κάτω.

Αμέσως ο φρουρός εισήλθε στο κελί για να του δώσει τις Πρώτες Βοήθειες και οι υπόλοιποι άρπαξαν τον αστυνομικό και τον ακινητοποίησαν με ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι. Βγήκαν από το κελί απειλώντας διαρκώς τον φρουρό και ακινητοποίησαν και τον δεύτερο φρουρό υπό την απειλή να κάνουν κακό σε εκείνον που είχαν ήδη πάρει όμηρο και στη συνέχεια αφαίρεσαν από το σακίδιο του δεύτερου φρουρού το όπλο του και τα κινητά τους τηλέφωνα.

Αμέσως μετά, κατέβηκαν στην είσοδο και υπό την απειλή το όπλου που είχαν μαζί τους πλέον, ακινητοποίησαν μία αστυφύλακα που έκανε εσωτερική περιπολία με περιπολικό στο προαύλιο, επιβιβάστηκαν σε αυτό και την ανάγκασαν να τους οδηγήσει μέχρι την πύλη.

Εκεί βγήκαν από το περιπολικό και υπό την απειλή του όπλου και πάλι, ακινητοποίησαν και τον αστυνομικό που ήταν φρουρός στην πύλη από τον οποίο επίσης πήραν το όπλο του και τράπηκαν σε φυγή πεζή.

Συνολικά, κατάφεραν από το κελί τους έως και την πύλη να ακινητοποιήσουν τέσσερις αστυνομικούς… και διέφυγαν οπλισμένοι.

Στο Μεταγωγών σήμανε συναγερμός και ενημερώθηκε η ΓΑΔΑ. Αμέσως ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.

Ένας αστυνομικός τους καταδίωξε πεζός στους δρόμους έξω από το Μεταγωγών και τότε οι δραπέτες πυροβόλησαν εναντίον του, ευτυχώς δίχως να καταφέρουν να τον τραυματίσουν.

Αστυνομικοί κατάφεραν αργότερα να εντοπίσουν, να ακινητοποιήσουν και να συλλάβουν έναν από τους δραπέτες κοντά στην Λαχαναγορά του Ρέντη. Από εκείνη την ώρα παραμένουν σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και των υπολοίπων τριών δραπετών και στην επιχείρηση συμμετέχουν πολυάριθμές δυνάμεις της Αστυνομίας και τα ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ.

Πηγή:  news247.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis