Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
21:44 | 22/12/2016

Στη σύλληψη ενός επικίνδυνου Αλβανού κακοποιού, ο οποίος ήταν μέλος εγκληματικής ομάδας και είχε προβεί σε σωρεία ληστειών, με πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών, προχώρησε η ελληνική αστυνομία.

Ο λόγος για έναν 22χρονο, ο οποίος στην περιοχή της Εύβοιας δεν δίστασε να πυροβολήσει εναντίον αστυνομικών, όταν ο ίδιος και οι συνεργοί του λήστεψαν σπίτι στο Μύτικα.  Η Ασφάλεια Χαλκίδας έχει ταυτοποιήσει ακόμη δυο μέλη της συμμορίας, ενώ η έρευνα συνεχίζεται και για τους άλλους τέσσερις κακοποιούς.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της αστυνομίας: 
«Από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, στο πλαίσιο μεθοδικής και πολύμηνης έρευνας, διακριβώθηκε η δράση οργανωμένης πολυμελούς εγκληματικής σπείρας, τα μέλη της οποίας ενέχονται σε απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, καθώς και στη διάπραξη σωρείας ληστειών και κλοπών, σε οικίες και καταστήματα περιοχών της Εύβοιας.

Πρόκειται για εγκληματική ομάδα που αποτελείται από επτά (7) συνολικά μέλη, εκ των οποίων εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (21-12-2016) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Χαλκίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 22χρονος υπήκοος Αλβανίας, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών του.

Η σύλληψη του 22χρονου και η διακρίβωση της συστηματικής και εξακολουθητικής δράσης της εγκληματικής σπείρας, επιτεύχθηκε μετά από συνδυαστική αξιολόγηση και αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σωρεία σοβαρών ποινικών αδικημάτων και συγκεκριμένα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, διάπραξη ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, παράβαση νομοθεσίας περί όπλων και υπεξαίρεση. Επιπλέον ο 22χρονος κατηγορείται και για ψευδορκία.

Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι τα μέλη της σπείρας είχαν συγκροτήσει, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2015, δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη ληστειών και κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας.

Οι δράστες φρόντιζαν να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες τύπου full face, χρησιμοποιούσαν βία σε βάρος των θυμάτων τους, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρήματα, τιμαλφή και άλλα αντικείμενα, ενώ επέλεγαν ως «στόχους» τους οικίες και καταστήματα.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της σπείρας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη:

απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, μετά από ληστεία σε οικία στον Μύτικα Ευβοίας, βραδινές ώρες της 02-01-2016. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας που προσέτρεξαν άμεσα στην ανωτέρω περιοχή, εντόπισαν δύο δράστες να υπερπηδούν την περίφραξη της οικίας και τότε ένας εκ των δραστών πυροβόλησε με ανθρωποκτόνο πρόθεση κατά των αστυνομικών. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός, πλην όμως οι δράστες, εκμεταλλευόμενοι την μορφολογία της περιοχής και τον ελλιπή φωτισμό, κατάφεραν να διαφύγουν.


Ληστείας σε εργαστήριο αρτοποιίας – οικία στο Βασιλικό Ευβοίας, απογευματινές ώρες της 30-11-2015, όπου με την χρήση σωματικής βίας, απέσπασαν χρηματικό ποσό.
Ληστείας σε κατάστημα στο θεολόγο Ευβοίας, μεταμεσονύχτιες ώρες της 21-03-2016, όπου με την απειλή πυροβόλου όπλου, απέσπασαν χρηματικό ποσό.
Απόπειρας ληστείας σε οικία στον Μύτικα Ευβοίας, βραδινές ώρες της 03-02-2016, όπου αποπειράθηκαν, με την χρήση σωματικής βίας, να αποσπάσουν χρήματα, χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.
Δεκατριών (13) κλοπών και δύο (2) αποπειρών κλοπών, το χρονικό διάστημα από 14-11-2015 έως και 16-12-2016, σε οικίες, καταστήματα (καφενεία, ψητοπωλεία, mini market κ.λ.π.), πρακτορείο του ΟΠΑΠ και Λογιστικό Γραφείο, σε περιοχές κυρίως της Παραλίας Αυλίδας, όπως και του Βασιλικού, του Αγίου Νικολάου και άλλων περιοχών της Εύβοιας.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, χρυσαφικά και κοσμήματα, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (45.000) ευρώ.

Επιπλέον την 30-11-2016, οι δράστες υπεξαίρεσαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχαν μισθώσει από εταιρεία σε περιοχή της Αττικής, για το οποίο όπως προέκυψε ο συλληφθείς είχε δηλώσει ψευδώς την κλοπή του.

Στη κατοχή του 22χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα ζευγάρι μάλλινα γάντια.

Η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, προκειμένου να ταυτοποιηθούν τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Χαλκίδας και παραπέμφθηκε για να απολογηθεί ενώπιον του κ. Ανακριτή Χαλκίδας».

Πηγή: www.lamiareport.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis