Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
13:23 | 30/04/2015

Η τελευταία μόδα στο κοινωνικό δίκτυο παροτρύνει εφήβους να εξαφανίζονται χωρίς κανένα ίχνος για 72 ώρες και η επαφή με τους αγαπημένους τους να είναι αυστηρά απαγορευμένη. Η νέα τάση που παρατηρείται ονομάζεται «12, 24, 72 »ή «Παιχνίδι των 72». Η ύπαρξή του διαπιστώθηκε όταν 13χρονο κορίτσι από τη Γαλλία εξαφανίστηκε για τρεις ημέρες στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Η Emma όταν γύρισε σπίτι δεν είπε στους γονείς της που ήταν, και τι έκανε, ούτε διευκρίνισε αν είχε παίξει το παιχνίδι στο Facebook. Οι γαλλικές αρχές γνωρίζουν για την τελευταία τρέλα, μόνο και μόνο επειδή ένας έφηβος μίλησε γι'αυτό.

«Αναζητώντας εικόνες στο διαδίκτυο έπεσα πάνω σε αυτό το παιχνίδι», είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα RTL.

Οι Γαλλικές αρχές, δήλωσαν: «Ο ανήλικος παρέμεινε  ασαφής σχετικά με το τι είχε κάνει κατά τη διάρκεια αυτής της δράσης, αρνείται να δώσει τα ονόματα των ανθρώπων που θα μπορούσε να δώσουν στοιχεία» σύμφωνα με την ιστοσελίδα Societé.

Οι γονείς προειδοποιούν αλλήλους με διάφορα posts για τους κινδύνους που παραμονεύουν.Η γαλλική ομάδα «Επικίνδυνα Παιχνίδια για τα Παιδιά στο Διαδίκτυο» ενημερώνει τους γονείς και τους προτείνει να βρίσκονται σε επαγρύπνηση για την πιθανή συμμετοχή των παιδιών τους σε αυτά τα παιχνίδια. «Υπάρχει μια πραγματική ψύχωση. Συμβουλεύουμε τους γονείς να ελέγχουν τα προφίλ στο Facebook και τα κινητά τηλέφωνα των παιδιών τους. Θα πρέπει επίσης να τους ενθαρρύνουν να μιλούν με τους ενήλικες».

Πέρυσι Γάλλοι νέοι έλαβαν μέρος στο παιχνίδι «Ποτάμι ή Εστιατόριο» στο οποία προκαλούσαν αλλήλους μέσω του Facebook να πέσουν στο νερό. Η φάρσα οδήγησε σε τραγωδία, όταν ένας έφηβος πνίγηκε δένοντας το ποδήλατό του στο πόδι του για να πέσει σε ποτάμι.

Αλλά και το γνωστό διαδικτυακό παιχνίδι NekNominate, διαγωνισμός πόσης αλκoόλ, θεωρείται ότι έχει στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία.

ΠΗΓΗ: thetoc.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis