Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
12:18 | 24/11/2016

Το «Silence», η νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε έσπασε επιτέλους τη σιωπή της, λίγες εβδομάδες πριν από την προβολή της στις αίθουσες. 

H Paramount αποκάλυψε το τρέιλερ της ταινίας, το οποίο φανερώνει ότι οι φήμες που την θέλουν να διεκδικεί θέση στην κούρσα των Όσκαρ είναι απολύτως... βάσιμες. Επικό σε σχεδιασμό και φιλόδοξο, μένει να δούμε εάν τι θέση θα έχει το «Silence» στην φιλμογραφία του αμερικανού σκηνοθέτη.

Η ιστορία -την οποία ο Σκορσέζε προσπαθούσε εδώ και 28 (!) χρόνια να μεταφέρει στο σινεμά- βασίζεται στο βιβλίο του Σουσάκου Έντο, το οποίο εκδόθηκε το 1966.

Μας μεταφέρει στον 17ο αιώνα, την εποχή των άγριων διώξεων των χριστιανών στην Ιαπωνία. Ήρωας ο πατέρας Ροντρίγκεζ (Άντριου Γκάρφιλντ), Πορτογάλος ιησουίτης, ταξιδεύει με έναν ακόμη ιερέα, για να διαπιστώσει αν όντως ο μέντοράς του έχει απαρνηθεί την πίστη του.

Το πρώτο τρέιλερ δείχνει ότι η ταινία αφορά την πίστη, αλλά και τη βαρβαρότητα. Παράλληλα, εντυπωσιάζει με τις εικόνες της, δείχνοντας ότι ο Σκορσέζε είναι ένας σκηνοθέτης που δεν εφησυχάζει.

Ο Σκορσέζε είχε προσπαθήσει πολλές φορές στο παρελθόν να μεταφέρει στο σινεμά το βιβλίο, ωστόσο πάντα προβλήματα ανάγκασαν τον σκηνοθέτη να κυνηγήσει άλλα πρότζεκτ, ανάμεσά τους τα The Departed, Shutter Island, Hugo, καθώς και τον Λύκο της Γουόλ Στριτ.

Αρχικά, Ντάνιελ Ντέι Λούις και Μπενίτσιο Ντελ Τόρο επρόκειτο να αναλάβουν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους. 

Τελικά στην ταινία θα δούμε τους Λίαμ Νίσον, Άντριου Γκάρφιλντ, Κεν Γουατανάμπε και Άνταμ Ντράιβερ.

Οι πληροφορίες ήθελαν αρχικά το Silence να διαρκεί περισσότερες από τρεις ώρες. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η ταινία θα έχει συνολική διάρκεια 2 ώρες και 39 λεπτά.

Το σενάριο έχει γράψει ο Τζέι Κοκς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Σκορσέζε στις ταινίες «Οι Συμμορίες της Νέας Υόρκης» και «Τα Χρόνια της Αθωότητας».

Ο αμερικανός σκηνοθέτης φαίνεται πως ετοιμάζει ήδη την επόμενη ταινία του που θα ενώσει ξανά στη μεγάλη οθόνη το αγαπημένο δίδυμο Ρόμπερτ Ντε Νίρο - Αλ Πατσίνο.

Η ταινία φέρει τον τίτλο «The Irishman» και πρόκειται για μία γκανγκστερική ταινία -τι άλλο;- που αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο.

* Στην Ελλάδα η ταινία «Silence» έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 22 Δεκεμβρίου, σε διανομή Spentzos Films.

www.in.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis