Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
17:08 | 24/12/2019

ΕΙΝΑΙ κάτι περισσότερο από βέβαιο πλέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόβλημα με την έννοια «μπαχαλάκηδες». Είναι θέμα επιλεκτικής αντίληψης ή σκόπιμης σύγχυσης; Μάλλον πρόκειται για έναν συνδυασμό και από τα δύο. Αλλιώς δεν εξηγούνται κάποιες «σκέψεις» και πολύ περισσότερο κάποιες συμπεριφορές.

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Ο Κ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ, μετριοπαθές κατά τα άλλα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, στο ντου των μπαχαλάκηδων που έγινε στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι μέρα μεσημέρι με τα μαγαζιά ανοιχτά, «είδε» το εξής: «Αυτό που έγινε σήμερα στο Μαρούσι είναι πρωτοφανές και εξοργιστικό. Είναι δυνατόν τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και δακρυγόνα σε ώρα αιχμής στο κέντρο της πόλης, όπου βρίσκονταν παιδιά και γονείς; Ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει χάσει τον έλεγχο. Αυτός είναι ο μεγαλύτερος “μπαχαλάκης”». Αν διάβαζε κανείς την ανάρτηση του κ. Ζαχαριάδη, αγνοώντας τι είχε προηγηθεί, θα νόμιζε ότι ΜΑΤ και ΟΠΕΚ τους τη «βάρεσε» ξαφνικά και επιτέθηκαν στο αμέριμνο πλήθος που είχε βγει για χριστουγεννιάτικα ψώνια. Και ευλόγως θα αναρωτιόταν αν ο Μ. Χρυσοχοΐδης και η ΕΛ.ΑΣ. είναι «στα καλά τους». Το γεγονός ότι κάποιοι κανονικοί μπαχαλάκηδες, έχοντας αποτύχει να ανακαταλάβουν τη βίλα Κούβελου, είχαν κάνει προηγουμένως ντου στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι, σπάζοντας, καταστρέφοντας βιτρίνες, τρομοκρατώντας τους περαστικούς και επιτιθέμενοι σε αμέριμνους πολίτες, προφανώς είναι άνευ σημασίας για τους κ. «Ζαχαριάδηδες». Η αντίδραση της Aστυνομίας από αιτιατό -το αποτέλεσμα που προκαλείται από μια αιτία- έγινε αίτιο. Η αντίδραση της Aστυνομίας δεν ήταν αντίδραση σε «κάτι» που προηγήθηκε και την προκάλεσε, αλλά ήταν η «αρχή και το τέλος» των όσων συνέβησαν στο Μαρούσι. Και ο Χρυσοχοΐδης είναι «ο μεγαλύτερος μπαχαλάκης»…

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ νωρίτερα, άνθρωπος που έχει διατελέσει yπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο κ. Ν. Τόσκας, κομπορρημονούσε από τηλεοράσεως ότι αυτός κατήργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ της ΕΛ.ΑΣ. γιατί ήταν «οι μπαχαλάκηδες του κράτους». Αποψη που ενίσχυσε χθες και ο τέως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Κυρίτσης, ο οποίος είπε ότι η ομάδα ΔΕΛΤΑ «ήταν σαν χούλιγκαν με παπάκια». Ο δε αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γ. Ραγκούσης έχει ξεπεράσει και τον χειρότερο από τους πολλούς κακούς εαυτούς του, που κατά καιρούς έχει εκθέσει σε κοινή θέα, υιοθετώντας κάθε φήμη του διαδικτύου και πλειοδοτώντας σε «επιχειρηματολογία» γιατί ζούμε μέρες «χούντας». Με αποτέλεσμα να θεωρείται ήδη άξιος διάδοχος του Πολακισμού, ο οποίος βρίσκεται υπό απόσυρση.

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ στην τούρτα το έβαλε ασφαλώς ο «πρώτος των πρώτων», ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος χωρίς καμία αυταπάτη απέδωσε όλη την ευθύνη για ό,τι έγινε στο Μαρούσι στο «αστυνομικό κράτος». Βέβαια, ο κ. Τσίπρας έχει την πατρότητα της αξέχαστης ατάκας-άποψης, «τι κακό έχουν οι μολότοφ; Αρκεί να βρίσκεσαι στη σωστή πλευρά».

ΕΠΟΜΕΝΩΣ, δεν μπορεί παρά να υπάρχει επιλεκτική αντίληψη της πραγματικότητας σε συνδυασμό με μια σκόπιμη σύγχυση. Η οποία σε ένα βαθμό μπορεί να οφείλεται στο πολιτικό DNA και σε έναν άλλο βαθμό στη διαπιστωμένη θηριώδη άγνοια στοιχειωδών αξιών μιας κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Το αισιόδοξο είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας τα έχει λύσει και τα έχει απαντήσει αυτά. Αρα αφορούν έναν ανούσιο «εσωτερικό πλειοδοτικό διαγωνισμό» αριστεροσύνης, μεταξύ των ολίγων.

Το τσιγάρο κόβεται. Το ψέμα;

Συνέχισε ακάθεκτος να ψεύδεται χθες στον ΑΝΤ1 ο Α. Τσίπρας. Μίλησε πάλι για «ψίχουλα» που μοίρασε η κυβέρνηση με το κοινωνικό μέρισμα του Δεκεμβρίου και δίχως καμία συστολή συνέκρινε μήλα με καρύδια. Συνέκρινε τι έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ πέρσι τον Δεκέμβριο με το τι έδωσε η Ν.Δ. φέτος τον Δεκέμβριο. «Ξεχνώντας» ότι τον Μάιο έδωσε… χριστουγεννιάτικο δώρο 800 εκατ. ευρώ. Οτι προσπάθησε δηλαδή προεκλογικά να εξαγοράσει την ψήφο των πολιτών έναντι 800 εκατ. Βγάζοντας στην άκρη τα 800 εκατ. -τα οποία λες και βγήκαν από το ταμείο άλλου κράτους-, συνέκρινε το σύνολο του πλεονάσματος που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ με το επιπλέον πλεόνασμα των 170 εκατ. που κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση μέσα σε μόλις 4,5 μήνες.

Απέναντι στα περίπου 700 εκατ. που δόθηκαν πέρσι, φέτος δόθηκαν 970 εκατ. Τόσα μπήκαν στις τσέπες των δικαιούχων. Και η διαφορά είναι μεγάλη. Ο Α. Τσίπρας εξάντλησε τα διαθέσιμα στον προεκλογικό εκμαυλισμό. Σε σημείο που ο Ευ. Τσακαλώτος είχε πει τότε ότι δεν υπάρχει ευρώ «ούτε για καφέ». Κι όμως βρέθηκαν άλλα 170 εκατ…

Η πορεία εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου δείχνει ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων σέβονται τον δημόσιο χώρο, κόβοντας τις κακές συνήθειες. Εστω κι αν πρόκειται για το κάπνισμα, δηλαδή μία από τις μεγαλύτερες έξεις. Το κάπνισμα κόβεται λοιπόν. Αλλά το ψέμα για τον Α. Τσίπρα δεν κόβεται…

Στα δύο η ομάδα Τσίπρα

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια», λέει η παροιμία και μάλλον δεν έχει άδικο, αν κρίνει κανείς από την γκρίνια και το διχασμό που έχουν εμφανιστεί στην Κουμουνδούρου. Το ενδιαφέρον είναι ότι δεν πρόκειται για την «κλασική» πλέον διαφωνία των «53» με τους «προεδρικούς», αλλά για «εμφύλιο των προεδρικών». Οι πιο «σκληροί» από τους «προεδρικούς» διαφωνούν με τη συναινετική πολιτική στα εθνικά θέματα, που φαίνεται να ακολουθεί ο Α. Τσίπρας, και ζητούν κάποιου είδους ρεβάνς απέναντι στη Ν.Δ. για την πολιτική που είχε ακολουθήσει στη συμφωνία των Πρεσπών. Οι πιο μετριοπαθείς από τους «προεδρικούς», αντιθέτως, ζητούν «υπευθυνότητα μέχρι τέλους» στα εθνικά θέματα.

Επί του παρόντος, ο Α. Τσίπρας δείχνει να παραμένει στην εθνική γραμμή. Αλλωστε, αυτή τη συμβουλή παίρνει και από τους διεθνείς συνομιλητές του. Ωστόσο, οι «σκληροί» δεν το βάζουν κάτω. Ιδωμεν…

Τέλος το «αραία-αραία για να φαινόμαστε πολλοί»

Σε δημόσια διαβούλευση μπαίνει άμεσα η χθεσινή απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου να ψηφιστεί νόμος για τις πορείες. Στόχος του νέου νόμου -που στηρίζεται σε προηγούμενο σχέδιο του Γ. Καμίνη που είχε συνταχθεί με τη συμμετοχή των Ν. Αλιβιζάτου, Α. Μανιτάκη και Γ. Κτιστάκι- είναι να σταματήσει το φαινόμενο 50 διαδηλωτές να κλείνουν τους δρόμους και να νεκρώνουν το Κέντρο της πόλης.

Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να διασφαλιστεί απεριόριστα το δικαίωμα στη διαδήλωση, αλλά να σταματήσει το «αραία-αραία να φαινόμαστε καμιά πενηνταρέα» και να προκαλείται έμφραγμα στο Κέντρο των πόλεων. Π.χ. θα προβλέπεται ότι οι μικρές σε όγκο διαδηλώσεις θα πρέπει να γίνονται είτε στα πεζοδρόμια ή καταλαμβάνοντας μόνο μια λωρίδα κυκλοφορίας στους δρόμους. Επίσης, θα υπάρχει υπεύθυνος της διαδήλωσης, ο οποίος θα βρίσκεται σε συνεννόηση με τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων, όπως και έγκαιρη προειδοποίηση για το χρόνο που θα γίνει κινητοποίηση, ώστε να αποφεύγεται ο αιφνιδιασμός των πολιτών.
Απλά και λογικά πράγματα.

ΑΠΟΡΙΕΣ

1.Το «καλά Χριστούγεννα-χρόνια πολλά» εμπίπτει στις αρμοδιότητες του κ. Δημητρά για ρατσισμό; Εμπίπτει-δεν εμπίπτει, «καλά Χριστούγεννα» και «χρόνια πολλά»!

2.Λέγοντας ο Γ. Ραγκούσης ότι ο Π. Σκουρλέτης δεν χαρακτήρισε «τοξικό» τον Γ. Παπανδρέου «για να τον μειώσει», εννοεί, ότι το είπε για να τον αποθεώσει;

3.Βρε μπας και το «τοξικός» είναι κομπλιμέντο;

4.Με λόγια χτίζεις «ανώγια και κατώγια», East Med χτίζεις;

Από την στήλη «Δια Ταύτα» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

Πηγή:  eleftherostypos.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis