Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
18:14 | 28/07/2018

Στη θέση της κυβέρνησης, εμμένει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο Νίκος Τόσκας, αφού δήλωσε θλιμμένος από την τραγωδία στην Ανατολική Αττική με τα 88 -πλέον- θύματα, τόνισε πως «η χώρα είναι πολύ καλύτερα προετοιμασμένη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια».

Ο Νίκος Τόσκας, συμπλήρωσε «Είμαστε προετοιμασμένοι. Μας συνέβη τώρα που είμαστε προετοιμασμένοι. Ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει την άναρχη δόμηση και επίλυση προβλημάτων που υπάρχουν εδώ και 70 χρόνια».

[custom:google-ads]

Ο αναπληρωτής υπουργός, συνέχισε λέγοντας ότι «δεν είχαμε ποτέ 11 μποφoρ σε χερσαίο χώρο, δυτικούς ανέμους. Υπάρχουν όρια στην υλοποίηση σχεδίων πυρόσβεσης. Ο σχεδιασμός της Πυροσβεστικής δεν περιλαμβάνει και τη δόμηση». Ενώ σχετικά με την κριτική περί της μη εκκένωσης της περιοχής απάντησε πως «δεν έχει γίνει παγκοσμίως εκκένωση σε περιοχή με 20.000 ανθρώπους σε μιάμιση ώρα».

Ερωτώμενος σχετικά με το αν έγιναν λάθη, ο Νίκος Τόσκας, απάντησε ότι «δεν έγιναν λάθη τακτικής» ενώ υποστήριξε ότι η φωτιά «δεν μπορούσε επ ουδενί να κρατηθεί και να μην περάσει τη λεωφόρο Μαραθώνος».

Πηγή:  reader.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Απώθησε τον αστυνομικό για να αποφύγη τη σύλληψη

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis