Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
14:00 | 26/11/2014

 

Πραγματοποιείται από σήμερα Δευτέρα 24-11-2014 έως και την Τετάρτη 26-11-2014, από την Διεύθυνση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την αρωγή της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης καθώς και της Εσωτερικής Επιμορφώτριας του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης/Ινστιτούτο Επιμόρφωσης (ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ), το τρίτο σεμινάριο του τρέχοντος έτους και το πέμπτο κατά σειρά μέχρι σήμερα, σε στελέχη Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Λιμενικών Αρχών, για θέματα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Περιστατικών Ρύπανσης.

Ειδικότερα, στο τελευταίο αυτό σεμινάριο συμμετέχουν στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. των Λιμενικών Αρχών υπαγωγής της 7ης και 8ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.

Το πρόγραμμα εστιάζει στην ανάλυση των μεθόδων πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών ρύπανσης στις ελληνικές θάλασσες και ακτές. Παράλληλα,

1. καταγράφει τόσο το διεθνές όσο και το ευρωπαϊκό νομοθετικό πλαίσιο όπως έχει υιοθετηθεί και εφαρμόζεται στη χώρα μας,

2. αναλύει το εθνικό σχέδιο ετοιμότητας αντιμετώπισης ρύπανσης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο και

3. επεξηγεί τα μέσα και τις μεθόδους καταπολέμησης της ρύπανσης.

Ολοκληρώνεται με αυτό τον τρόπο ο κύκλος εκπαίδευσης των Στελεχών των Λιμενικών Αρχών της χώρας στο εν λόγω θεματικό αντικείμενο ο οποίος υλοποιείται από το προηγούμενο έτος. Τα Στελέχη του Λ.Σ. πιστοποιήθηκαν από το ΕΚΔΔΑ/ΙΝΕΠ έχοντας αποκτήσει βασικές θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις στο θέμα της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος, γνώσεις που καλούνται να μεταδώσουν και στα λοιπά Στελέχη των Λιμενικών Αρχών με σκοπό την πληρέστερη και αποδοτικότερη απόδοσή τους.

 

ΠΗΓΗ: hcg.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis