Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εικόνα
19:17 | 21/07/2017

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στην αστυνομία η δράση των διαρρηκτών. Ενόψει θερινών διακοπών και της απουσίας χιλιάδων ενοίκων από τα σπίτια τους ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης αναφέρθηκε στα μέτρα που λαμβάνονται αλλά και στα χαρακτηριστικά των διαρρήξεων.

Η εντύπωση ότι οι διαρρήκτες δρουν το βράδυ ανατρέπεται από τα δεδομένα που αξιολογεί η αστυνομία με βάση τα στοιχεία που καταγράφει τους τελευταίους μήνες για την εγκληματικότητα.

Οι διαρρήκτες δρουν πλέον και τη μέρα αναγκάζοντας πλέον την αστυνομία να διαφοροποιήσει τα μέτρα που λαμβάνει και την τακτική που εφαρμόζει, όπως ανέφερε μιλώντας στο Μέρα Μεσημέρι ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης:

"Εκείνο που είχαμε παρατηρήσει είναι ότι παλαιότερα ήταν κατά την διάρκεια της νύχτας οι περισσότερες αλλά τώρα έχουμε και κατά την διάρκεια της ημέρας και αυτό είναι πολύ πιο ανησυχητικό. Τις περισσότερες φορές διαπιστώθηκε ότι επιλέγονται κατοικίες που οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν για κάποιο χρονικό διάστημα".

Η στατιστική υπηρεσία της αστυνομίας μέχρι τα τέλη Ιουνίου κατέγραψε 737 διαρρήξεις και 322 κλοπές.

Εδώ και μέρες οι διωκτικές αρχές έλαβαν επιπρόσθετα μέτρα λόγω και της απουσίας των πολιτών από τα σπίτια τους για τις καλοκαιρινές διακοπές με αύξηση των περιπολιών σε διάφορες περιοχές.

Την ίδια ώρα η αστυνομία καλεί τους πολίτες να ενημερώνουν άμεσα σε περίπτωση κλοπής του οχήματος τους αφού δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιοι χρησιμοποίησαν οχήματα που έκλεψαν σε εγκληματικές ενέργειες.

"Είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να απασχολήσει όλους γιατί πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί σε κάποια εγκληματική ενέργεια και υπήρξαν περιπτώσεις που χρησιμοποιήθηκαν σε διαρρήξεις και κλοπές", είπε ο κ. Αγγελίδης.

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας και οι δεκάδες υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, καθώς σύμφωνα με στοιχεία μέσα στο 2016 διερευνήθηκαν 130 υποθέσεις, ενώ τους πρώτους 7 μήνες του 2017 βρισκόμαστε ήδη στις 86.

Διαβάστε περισσότερα στο ant1iwo.gr

Policenet.gr © | 2024 Όροι Χρήσης.
developed by Pixelthis